Nagyot kampányolt Szijjártó Péter Pécsett

Pécs, 2023. november 6. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Körber Hungária beruházását bejelentõ sajtótájékoztatón Pécsen 2023 november 6-án. A német hátterû vállalat több mint 5,6 milliárd forint értékû fejlesztés keretében bõvíti élelmiszer- és dohányipari gépek gyártására szakosodott üzemének kapacitását. MTI/Kiss Dániel

A külgazdasági és külügyminiszter három rendezvényen is részt vett. A Fidesz által csődbe vitt Pécsen többek között arról beszélt, hogy az ellenzék csődbe vitte volna az országot.

Magyarország kétszer is csődbe ment volna az elmúlt négy év során, ha a kormány az ellenzékre hallgat a koronavírus-járvány, majd pedig az ukrajnai háború eredményezte gazdasági válság kezelését illetően – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pécsen. A politikus a legjobb helyen beszélt csődről: a fideszes városvezetés 2017-re csődbe vitte a várost, azóta kincstári gondnokok felügyelik az önkormányzat gazdálkodását. A tárcavezető beszámolt arról, hogy hat újabb cég kap támogatást mintegy 2,5 milliárd forint értékben az energiahatékonyságot növelő beruházásokat előmozdító Gyármentő Program keretében. Ebből 5,5 milliárd forintnyi beruházás jön létre, és ennek nyomán több mint 1500 munkahely válik betonbiztossá az érintett, dél-dunántúli régióban működő vállalatoknál.

A német vállalatok vezetői nem sajtóhírek, hanem saját tapasztalataik alapján döntenek magyarországi beruházásokról, így addig fejlődni fog a kétoldalú gazdasági együttműködés, amíg az a valóságra alapul – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pécsen. A tárcavezető a német hátterű Körber Hungária beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a több mint 5,6 milliárd forint értékű fejlesztés keretében az élelmiszer- és dohányipari gépek gyártására szakosodott üzem bővíti a kapacitását és növeli a hatékonyságát. A 850 millió forint állami támogatásban részesülő projekt keretében a mintegy 1200 embernek munkát adó vállalat napelemparkot is ki fog építeni – tájékoztatott.

Szijjártó a Joint Venture Szövetség (JVSZ) rendezvényén is beszédet mondott Pécsett, az Autócity márkakereskedésben. 

Forrás és Fotó: MTI

Hirdetés