16 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapAbszolút NőmeNőkIdőutazás Frank Adéllal

Időutazás Frank Adéllal

Frank Adél retrospektív divatbemutatójával elindult az Art Moments Országos Vizuális Művészeti Fesztivál a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. A közel másfél órás show-n a tervezőnő teljes 15 éves munkássága vonult fel a kifutón, továbbá elsőként a legújabb, 2013-as kollekciót is megtekinthették az érdeklődők.

A divatshow három részre oszlott: az elsőben 1998-2012 közötti prêt-à-porter („ready to wear” vagyis „kész viselet”) kollekciók, azaz a mindennapos viselésre szánt kabátok és kosztümök vonultak fel. A középső szekcióban a 15 év alkalmi és haute couture (magas színvonalú) darabjait tekinthettük meg, végül pedig a legfrissebb, idei ruhákat (vegyesen a nappalit és az alkalmit) láthatta elsőként a pécsi közönség.

adél3

A régi bemutatók mindegyikét megidézte Frank Adél a színpadon: a Csontváry Múzeum, az Aulich Art Galéria, Duna Palota, a Nádor Galéria, a Cyrano Café and Lounge, a londoni, és a moszkvai nagykövetségi bemutatók, a Prêt à Porter Paris kiállítás, a Collection Premiere Moscow darabjai egyaránt a közönség elé tárultak. Ami a zenéket illeti, szintén a már lezajlott bemutatókat követve hangoztak fel ismét, nagyon vegyesen: Yonderboi-tól a jazzig.

adél5

– A ruhakollekciók mindegyike kortörténeti ihletésű: régi korok inspirációja mai modern feldolgozásban. A motívumokban felfedezhető egy-egy turnür, barokk ujj vagy csavart gallér – mondta Frank Adél összefoglalóan a munkáiról. Hogy mennyiben változtak kollekciói az elmúlt években, így felelt: – Egyre kényelmesebb, hordhatóbb, mindennapi darabok kerültek középpontba, amiket egy nő megkíván a ruhatárában. (Frank Adéllal készült interjúnkat vasárnap olvashatják az Abszolút Nőben).

adél4

Az új kollekciót a pécsiek láthatták először: – Az ötvenes évek ihlette a darabokat, a koktélruhákat szőrmékkel egészítettük ki, glamúr stílusban, ami nagyon nőiessé teszi őket – nyilatkozta a tervező hölgy. Az új kollekció egyik érdekessége, hogy a művésznő által festett képek visszaköszönnek néhány pólón.

adél2

A bemutató végén Adél kislányával, Hanna Kírával együtt köszönte meg a közönségnek és a modelleknek a bemutatón való részvételt.

adél1
Még több kép a galériában, lejjebb lapozva!

[frame]A most indult Art Moments rendezvénysorozat keretein belül több kiállítást is megnézhet a nagyérdemű. A Gombold újra! pályázat darabjainak kiállítása mellett Mercedes-Benz Design Kiállítás, Hey’Ya arab nők a sportban fotókiállítás és A fej mint kozmosz elnevezésű „arc-tájkép” kiállítás is megtekinthető.[/frame]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő