Hirdetés

Az április 9-ei nyílt napon az érdeklődők megismerhetik, hogy a jól megszokott szolgáltatásokat az új csarnok melyik részén kell majd keresniük, és milyen egyéb funkciókat kap majd az épület.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemrég megkezdődött az új pécsi vásárcsarnok, valamint a mellette lévő Ipar utcai körforgalom, az új buszmegálló és az épület keleti oldalánál található 47 férőhelyes parkoló műszaki átadás-átvételi folyamata. A vásárcsarnok és a körforgalom műszaki átadásának lezárását követően – előre láthatóan április közepén – indulnak el a használatbavételi és forgalomba helyezési eljárások, a szükséges engedélyek kiadása után pedig már költözhetnek is be a bérlők az új csarnokba.

Jó hír, hogy a régi árusok döntő többségét megtalálhatjuk majd, hozzájuk viszont további őstermelők és kistermelők is csatlakoznak majd, a kínálat pedig a jelenleginél bővebb és színesebb lesz.

Elmondható tehát, hogy a kivitelezők az elmúlt néhány hónapban feszített munkát végeztek, a vásárcsarnok épülete ugyanis lassan felveszi végső formáját.

Ebből az alkalomból az önkormányzat április 9-én újabb nyílt napot szervez (legutóbb tavaly júliusban tartottak hasonlót), amelyen a pécsieknek lehetősége nyílik arra, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is szemügyre vegyék az új vásárcsarnokot.

A nyílt napon az érdeklődők megismerhetik, hogy a jól megszokott szolgáltatásokat az új épületnek melyik részén kell majd keresniük, és hogy milyen egyéb funkciókat kap majd az új csarnok.

Fontos, hogy az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az itt található regisztrációs felületen lehet választani az időpontok között.

A regisztráció április 7-én 14 óráig tart, de ha a csoportok létszáma korábban betelik, a regisztrációt előbb lezárják.

Néhány technikai információ:

  • Az építési terület sajátossága miatt a részvevők létszáma korlátozott, csak a regisztrált jelentkezőket tudják a helyszínen fogadni.
  • A túrán csak zárt cipőben, kényelmes ruházatban és a munkavédelmi előírások maradéktalan betartásával lehet részt venni.
  • A látogatáshoz munkavédelmi sisakot biztosítanak.

A találkozó helyszíne: Az új vásárcsarnok Bajcsy-Zsilinszky utca felőli boltíves bejárata.

A nyílt nap iránt érdeklődőknek ajánljuk alábbi cikkünket, amelyben sok-sok fénykép található az épülő csarnokról:

https://www.pecsma.hu/top/fotok-terv-szerint-halad-az-uj-vasarcsarnok-epitese/?highlight=v%C3%A1s%C3%A1rcsarnok

A cikk a TOP-6.1.3-15-PC1-2016-00002 azonosítószámú, az Új pécsi vásárcsarnok megépítése tárgyú projekt keretén belül készült.

Hirdetés