20 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálJött, látott, kiesett és ment: Mátyus János már elhagyta a PMFC-t

Jött, látott, kiesett és ment: Mátyus János már elhagyta a PMFC-t

Az NB II.-ből kieső pécsi klub bejelentette, hogy már nem Mátyus János a vezetőedzője.

A PMFC háza táján ezekben a napokban biztosan nem tartanak céges bulikat, pezsgőzést pedig legfeljebb hétvégente, a Forma 1-es nagydíjakon láthatnak. Alig egy hete kiesett ugyanis a Merkantil Bank Ligából a csapat, a klub környékéről pedig a Szeged elleni utolsó fordulós 1-1 óta nem sok hírt hallani.

Nyilván a vezetőség már elkezdett azon filózni, hogyan is kellene nekiállni az új szezonnak – immáron az NB III.-ban. Bár a zuhanyhíradó szerint a keret nagyobb részének élő szerződése van, azért nem lennénk meglepve, ha így is alapos változások következnének a játékosállományban. A vezetőség egyelőre semmit sem kommunikált a kiesés kapcsán – pedig lassan azért illene valamit mondani a szurkolóknak –, az mindenesetre biztossá vált, hogy az új idényt már nem Mátyus Jánossal a padon kezdi meg a Pécs. A PMFC honlapja arról számolt be, hogy a vezetőedző május végén lejáró szerződése után távozik a klubtól. Mátyus búcsúzóul azt mondta, nagyon sok pozitív tapasztalattal gazdagodott Pécsett, ahol nem csak a csapat, de a szurkolók is nyitottsággal, szeretettel fogadták.

Mátyusról valóban nem alakult ki rossz kép a drukkerek előtt, hiszen az egész szezont egyben figyelve nyilvánvaló volt, hogy nem a vezetőedző(k) személyén múlt a kiesés, az ennél sokkal összetettebb magyarázattal vezethető csak le. A korábban több helyen is bajban lévő csapatokkal dolgozó, és azokat rendre bent tartó szakvezető ezzel együtt nem lehet büszke pécsi mérlegére, hiszen 13 mérkőzésen mindössze 10 pontot gyűjtött vele a csapat – ez a leggyengébb pontátlag a szezon korábbi részében a PMFC-t irányító szakvezetőkkel összehasonlítva. Kulcsár Árpád és a megbízott edzőként dolgozó Németh Zsolt is jobban teljesített ennél, nem is beszélve a kilencedik fordulóban kirúgott Weitner Ádámról. Weitner 1,4-es megszerzett pontátlaggal állították fel a padról. Ha ezt egy egész szezonra vetítve nézzük, a bajnokság végére 47 pont jönne ki – ami az NB II. tabelláját megnézve egy kényelmes hetedik helyezéshez lenne elég.

Persze, ez csak játék a számokkal.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő