20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapHírzónaJúnius 15-től újra ülésezhetnek az önkormányzatok

Június 15-től újra ülésezhetnek az önkormányzatok

Június 15-étől az önkormányzatok a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány rendkívüli jogrendért felelős munkacsoportjának döntését szombaton az MTI-vel.

Gulyás Gergely elmondta: a döntés értelmében június 15-ével megszűnik a polgármestereknek a veszélyhelyzetben a törvény által biztosított teljhatalma.

Hozzátette, az ehhez szükséges jogszabály-módosítást még szombaton aláírja Orbán Viktor miniszterelnök, és az a hévégén megjelenik a Magyar Közlönyben.

„Fontosnak tartjuk, hogy amikor az élet visszatérhet a normális kerékvágásba, akkor az önkormányzatok működése is visszatérhessen” – jegyezte meg.

A következőket már a 444.hu teszi hozzá:

A demokrácia szempontjából fontos lépés lenne, ha az önkormányzatok végre visszakapnák minden jogkörüket – mondta a Népszavának Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, miután Orbán Viktor arról beszélt: a polgármesterek követelik, hogy állítsák vissza az önkormányzatok normális működését.

A napilap arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormányfő épp azután jelentette be a működési rend helyreállítását, hogy a Fidesz kirohant Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina polgármester ellen, akik a veszélyhelyzet adta jogkörükkel elneveztek négy utcát a Fudan Egyetem tervezett helyén.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő