Hirdetés

A Béke parkot ligetesítették a környezetvédelem világnapján a városvezetők, a Biokom munkatársai és persze a környezettudatos pécsiek. 

A környezetvédelem világnapja alkalmából a városvezetés június 5-én faültetésre hívta a pécsieket a Béke parkba. A délelőtti eseményen Péterffy Attila polgármester, valamint Bognár Szilvia, Ruzsa Csaba, Nyőgéri Lajos alpolgármesterek mellett önkormányzati képviselők és a Biokom munkatársai ültettek el 50 fát a környezetükért és a város levegőjének javításáért tenni akaró pécsiekkel közösen.

Péterffy Attila a faültetésen

„Azon dolgozunk, hogy Pécs minél élhetőbb legyen, ehhez pedig szükség van arra, hogy a „város tüdejét” folyamatosan növeljük, azaz minél több növényt ültessünk, minél több zöldfelületet alakítsunk ki. Köszönöm mindenkinek, aki kijött a mai faültetésre, valamint külön köszönöm a Biokom munkatársainak a segítséget!” – írta a faültetésről posztolt Facebook-bejegyzésében Péterffy Attila.

https://www.facebook.com/peterffyattilapecs/posts/331182885030838?__cft__[0]=AZXRpESrWl811vtmJhZznBNJHrdLWnpOPs3FvmNN23Lkf1zhFymb7BNOOoU8vFiXp2XzrSBk1YeuTkav5bfSfJYw9iHQTh79zbIH2R7Hbr1X59IL4jT1RZc-m-8F1XkRbREGom9ubl2YeoWkt_Mi13zbwATB_k2OH8SbrDRrHy1UGo_vNRKYcYQJex5op4rJCK8&__tn__=%2CO%2CP-R

 

Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője lapunknak korábban elmondta, hogy a faültetés célja, hogy a Béke park teljes területét ligetesítsék: az eseményen mezei juhar, virágos kőris, tatárjuhar, illetve egyéb hársfélék és konténeres növények kerültek a földbe – tette hozzá.

A környezetvédelem világnapját 1972 tartják: a nap célja széles körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni az együtt gondolkodást és a közös cselekvést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

Képgalériánk a faültetésről:

Hirdetés