14 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapZöldZónaPécsi biciklisKönnyebb lesz a bringásoknak: újabb kerékpárút épül Pécsett

Könnyebb lesz a bringásoknak: újabb kerékpárút épül Pécsett

A Zsolnay-negyedtől a Budai vámig már épül az új kerékpárút Pécsett. A mintegy két kilométeres szakasz ugyanakkor nem áll önmagában, hiszen a kulturális  negyedtől összekapcsolódik a belváros irányába tartó, már használható bicikliúttal.

A környéken élők már jól láthatják, javában folyik egy új kerékpárút kiépítése Gyárváros több pontján. A pécsi önkormányzat tájékoztatása szerint 2 kilométeres szakaszt építenek ki, ehhez a város 215 millió forintos uniós támogatást nyert el.

Van, ahol már így áll a beruházás

A kerékpárút a Zsolnay-negyed északkeleti bejáratánál indul, érinti a Mathiasz János utca északi oldalán a Zsolnay-mauzóleum bejáratát, majd a Diósi úton folytatódik. A Puskin téren a gyárvárosi iskola, valamint a posta nyomvonalhoz kapcsolásával fut a kerékpárút egészen a Meszes-patakig, ahol előregyártott betonelemes kerékpáros hidat alakítanak ki. A híd után a Zsolnay Vilmos úttal párhuzamosan halad a nyomvonal. A fejlesztés során valamennyi útcsatlakozás biztonságos kiépítését is megoldják. A nyomvonal vége a Zsolnay Vilmos út–Schroll József út csomópontjánál lesz.

Nem csak egy aszfaltcsíkot alakítanak ki

Az építkezés már javában folyik, egyes részeken látványosan formálódik a biciklisek „úttestje”. Ahogy az önkormányzat közölte, a kerékpárút összekapcsolja a meglévő egyetemi városi bicikliutat a Zsolnay-negyeden keresztül a keleti városrésszel, így a város kelet-nyugati irányú kerékpáros tengelye jelentősen kibővül.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő