Hirdetés

Ezzel az egy éve elterjedt, azóta feledésbe merült szép gesztussal, ablakba rakott szívekkel az ápolók nemzetközi napját köszönti a város.

A város köszönetét és háláját fejezi most ki az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozóknak – mondta Péterffy Attila, Pécs polgármestere Facebook-oldalán megjelent videójában.

Nélkülük nem működhetnek a klinikák, kórházak, rendelők, szociális intézmények.

Munkájuk nélkülözhetetlen a békés, és a vészterhes időszakokban is, mint amilyen a mostani. Mint mondta a polgármester, nem lehetünk elég hálásak a pécsi ápolóknak, hivatástudatuk, empátiájuk, felkészültségük segítségével a pécsiek színvonalas, emberséges ellátást kaphatnak.

Köszönetképp városi összefogással most megajándékozzák mind a két és félezer ápolót: valamennyien kedvezményes belépésre jogosító kuponokat kapnak, melyeket a pécsi állatkertben, múzeumokban, a Zsolnay-negyedben – a ZSÖK 2500 darab 50 százalékos kupont ajánlott fel, mellyel a negyed kiállításait, valamint a Cella Septichora Látogatóközpontot, a Középkori Egyetemet és a Pécsi Galériát kereshetik fel féláron június 31-ig –, a Hullámfürdőben, a Pannon Filharmonikusok egyik koncertjére használhatnak fel.

Ha még nem jártatok a főtéren, mutatunk néhány képet a szívekről:

Íme Péterffy Attila köszöntője:

Hirdetés