Korábbi gálaműsorok legemlékezetesebb pillanataival ünnepelnek idén a hazai németek

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) már 25. alkalommal rendezte volna meg hagyományosan az újév 2. szombatján, a magyarországi német önkormányzatok napján színvonalas, minden évben rengeteg nemzetiségit megmozgató gálaműsorát. Mint oly sok más idei eseménynek, így ennek is gátat szabott a koronavírus. Nem maradnak azonban teljesen ünnepség nélkül az érdeklődők: internetes és televíziós közvetítésre is sor kerül.   

A gálát a magyar közszolgálati televízió sugározza majd: az első részt január 12-én, a másodikat január 19-én az „Unser Bildschirm” című műsorban, majd január 25-én a Dokuzónában. Azt követően pedig – egy bővebb változattal – a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának YouTube-csatornáján jelentkeznek.

Mint az MNOÖ kapcsolódó sajtóközleményéből kiderül, a tervek szerint a közvetítés során bemutatják majd a „Magyarországi Németségért Arany Dísztűvel”, valamint a Koch Valéria Díjjal kitüntetteket, és a műsort az előző évek gálaműsorainak zenés, táncos és énekes produkcióival színesítik. Az országos önkormányzat elnöke, Englenderné Hock Ibolya is köszönti majd a nézőket, valamint a tavalyi évet is értékeli.

A tavalyi eseményről IDE kattintva olvashatunk. 

Kiemelt képünk a 2020-as gálán készült. 

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés