13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaSzecessziós időutazásra hívják a pécsieket

Szecessziós időutazásra hívják a pécsieket

Június 10-e a szecesszió világnapja, ebből az alkalomból korhű ruhába öltözött idegenvezetők mutatják be a Zsolnay-negyed legszebb szecessziós látnivalóit.

Magyar kezdeményezésre 2013 óta ünnepeljük a szecesszió világnapját június 10-én, mely a katalán Antonio Gaudí és Lechner Ödön építészek halálának napjához kapcsolódik. Zsolnay Vilmos és Lechner Ödön együttműködéséből született meg számos emblematikus épület a századforduló idején. Ebből az alkalomból tematikus séta indul a Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol az egyes épületek stílusjegyei, valamint a kiállításokon található kerámiák a mai napig őrzik e kor emlékét.

A séta során korabeli jelmezekbe öltözött idegenvezetőink idézik meg a századforduló hangulatát és mutatják be a negyeden belül látható helyszíneket, valamint a látogatók betekintést nyerhetnek a Gyugyi-gyűjtemény szecessziós részébe, ahol a kor kiemelkedő szépségű Zsolnay-kerámiái láthatók.

Megemlékezünk a szecesszió híres magyar és külföldi építészeiről, művészeiről is.

Időpont: június 10. 16.30. A séta időtartama várhatóan 70–90 perc, indulás a Zsolnay Infopont&Shop-tól (Boltok utcája).

Részvételi díj: 2800 Ft/diák, nyugdíjas, pedagógus 2000 Ft. Jegyek vásárolhatók a Zsolnay Kulturális Negyed Infopontjain, a Művészetek és Irodalom Házában, a Kodály Központban, valamint a jegymester.hu oldalon.

További információk ITT!

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő