19 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapTOPKulturális csemegék piknikpokrócon tálalva

Kulturális csemegék piknikpokrócon tálalva

Június 1-én és 2-án a Zsolnay-negyed parkjában ismét megrendezik a népszerű szabadtéri eseményt, a Zsolnay Pikniket, ahol fellép majd Malek Andrea, de lesz rock’n’roll, flamenco, slam poetry és retró slágerek is felcsendülnek.

A kiemelt programok között június 1-én Feleségek és szeretők címmel zenés színházi estet tart Szűcs Gabi énekesnő és Schell Judit színésznő, valamint a Szűcs Gabi Quintet. Mesélnek, énekelnek híres művészekről, színésznőkről, mint Marilyn Monroe vagy Karády Katalin – ismertette a ZsÖK sajtóközleményében.

Június 2-án Horgas Eszter, Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje olyan fenegyerekekről szól majd, akik megváltoztatták a világot, köztük Freddie Mercury, John Lennon és Madonna.

Íme a teljes programkínálat:

  • Malek Andrea Máté Péter-, Artisjus- és Emerton-díjas énekesnő-színésznő Soulistic formációja a jazz- és latinstílust ötvözi a magyar népzenével.
  • Az Ex Auro egy flamenco-világzenei fúziós előadásán is részt vehetnek az érdeklődők, Jorge Quesada (zongora), Keck Mária (ének, tánc) és Böröcz Petra flamencotáncművész előadásában.
  • Aki kedveli a ’90-es évek magyar popdalait és kíváncsi, hogyan hangzik a Hiphop Boyz a ’30-as évek francia swing stílusával keverve, az ne hagyja ki a Creme de la pop koncertjét.
  • A Merry Go Round Duo igényes loungezenét játszik összekomponálva örökzöldekkel vagy éppen mai slágerekkel.
  • A Marcello and The Flaming Boppers koncertje a rock’n’roll életérzést adja át Elvis Presley, Johnny Cash, Chuck Berry és Jerry Lee Lewis dalain keresztül.
  • A Blue Canarro Group a szerelemről dalol majd.
  • A hazai slamélet két kiemelkedő tehetsége, Simon Marci és Kemény Zsófi közös slam poetry előadást tart.
  • Slágerlista válltöméssel címmel hallható Botos Éva zenés stand up műsora.

A gyerekekről sem feledkeznek meg, hiszen a Bóbita Bábszínház több szabadtéri előadással is készül, köztük a Cini-Cini muzsika, A bűbájos lakat és A hisztis királykisasszony című zenés, interaktív mesedarabot is megtekinthetik a kicsik. A Nevetnikék Alapítvány gyerekprogramjai mellett Lego-Duplo játszóház és a Varázsóra látványos fizikai bemutatói várják a gyerekeket.
A Lívi Zeneműhelyére látogatók a korai kötődést támogató zenés foglalkozáson vehetnek részt, míg Lovászi Edina és zenekara egy vidám, bábjátékkal kísért koncertet tart Abszurd, Bravúr, Celeb címmel.

További részletek ide kattintva vagy az esemény Facebook-oldalán érhetők el.

Fotók: ZsÖK

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő