14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldLeállt a Janssen-vakcina gyártása

Leállt a Janssen-vakcina gyártása

Leállította egydózisú Covid-19 vakcinája gyártását a Johnson and Johnson a hollandiai Leidenben található üzemében – számolt be róla a Portfolio a New York Times értesüléseire hivatkozva.

Az amerikai lap szerint a gyártás felfüggesztése még tavaly történt meg, és mivel a vállalat egyetlen telephelyéről van szó, néhány megrendelőt váratlanul ért a hír – olvasható a Portfolio cikkében.

Mint írják, a New York Times értesülései szerint a gyártó e helyett egy másik, nem koronavírus elleni, kísérleti szakaszban lévő és „potenciálisan jövedelmezőbb készítmény” előállítására használja a helyszínt, de később a koronavírus-vakcina gyártása is folytatódhat.

[su_note note_color=”#afb8b8″ text_color=”#0c0c0b”]A lap néhány érdekes adatot is megosztott a Janssen-vakcináról: Magyarországra 3,9 millió darab érkezett (míg például Pfizerből 11,2 millió) eddig, és január 21-ig ebből 317 ezret adtak be. Volt olyan ország, ahol tavaly év végén felfüggesztették az oltását, mivel egy halálesetet hoztak vele összefüggésbe.[/su_note]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő