25 C
Pécs
hétfő, június 17, 2024
KezdőlapSportLegértékesebb játékosával is hosszabbított az NKA, alakul a keret

Legértékesebb játékosával is hosszabbított az NKA, alakul a keret

Az NKA Universitas Pécs élvonalbeli férfikosárlabda-csapata három alapemberével is szerződést hosszabbított, de bejelentette első új igazolását is.

Úgy tűnik, nem nagyon szeretnének úgy nyírlni indulni az NKA vezetői, hogy sok kérdőjel marad a csapat játékoskeretében. Az elmúlt hetekben már több játékos maradását is bejelentette a klub, most pedig három további szerződés hosszabbítást kürtölt világgá az Akadémia.

Az előző két szezonban a csapatot erősítő Kerpel-Fronius Gáspár mellett két légiós, Nemanja Nikolics és az egész idényben pazarul teljesítő Ibrahim Durmo is a maradás mellett döntött. Mind a hárman fontos építőkockái voltak a bajnoki hatodik hellyel záruló szezon együttesének. Kerpel-Fronius ugyan jobbára csereként kapott szerepet, de irányító poszton nagyon hasznos tagja volt a gárdának, akárcsak a szezon közben érkező Nikolics, aki rövid beilleszkedő időszak után húzóemberré vált.

Ibrahim Durmo egy külön bekezdést is megér, hiszen a bosnyák erőcsatár nem csak az NKA, de az egész A csoportos mezőny egyik legmeggyőzőb teljesítményét nyújtotta. Sokan talán meg is lepődtek, hogy meg tudta őt tartani az Akadémia, ami így egy óriási fegyvertény az átigazolási piacon.

Megvan az NKA első új szerzeménye is, méghozzá a szerb Brbaklics Aleksa. Hogy pontosítsunk rajta, szerb származású, de „kosármagyarnak” számít, így még két légióshely kiadó a keretben. Posztját, képességeit és stílusát tekinve is a visszavonuló Kovács Péter helyétre érkezhetett Brbaklics, akinek egyáltalán nem ismeretlen a magyar bajnokság, hiszen korábban volt már az Alba és a Jászberény játékosa is.

Így néz ki jelenleg az NKA kerete:

Bor Gábor, Brbaklics Aleksa, Ibrahim Durmo, Herger Salamon, Kerpel-Fronius Gáspár, Kollár Bence, Meleg Gergő, Nemanja Nikolics, Rátgéber Tamás, Scherer Bálint.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő