5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekLetartóztatták a pécsi trafikrablót

Letartóztatták a pécsi trafikrablót

A Pécsi Járási Ügyészség indítványt tett annak a fiatalembernek a letartóztatására, aki március 24-én Pécsett kirabolt egy trafikot.

FRISSÍTÉS (15.30):

A Pécsi Járásbíróság április 13-án elrendelte a fiatal férfi letartóztatását egy hónapra felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított március 24-én, az esti órákban, egy 15 centis késsel bement egy pécsi dohányboltba, ahol az eladót megfenyegetve a bevételt követelte, a nő odaadta a 140.460 forint készpénzt, mellyel a fiatal férfi távozott.

A nyomozó hatóság a beszerzett adatok alapján április 10-én fogta el a gyanúsítottat, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését és a vallomástételt megtagadta – áll a vádiratban.

Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén – figyelemmel a terhére rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára, a várható büntetés jelentős mértékére – a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást meghiúsítaná, veszélyeztetné azzal, hogy az eljárásban résztvevő más személyeket befolyásolna, esetleg tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.


Korábban írtuk:

A megalapozott gyanú szerint a férfi március 24-én kevéssel zárás előtt bement egy pécsi dohányboltba, ahol az eladót késsel megfenyegette és a bevétel átadását követelte.

Az eladónő a fenyegetés hatására a férfinek átadott 140 ezer forintot, aki a pénzzel együtt elmenekült.

A Pécsi Rendőrkapitányság április 10-én elfogta az elkövetéssel gyanúsítható férfit és őrizetbe vette.

A Pécsi Járási Ügyészség álláspontja szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a férfi elszökne, elrejtőzne, esetleg a bizonyítást nehezítené.

Ezért az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Az indítványról a Pécsi Járásbíróság a mai napon dönt majd, 14 órakor kezdődik a bírói ülés a Pécsi Járásbíróságon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő