19 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapAlapértelmezett kategóriaMagabiztosan vág neki az új túraautó-szezonnak Michelisz Norbert

Magabiztosan vág neki az új túraautó-szezonnak Michelisz Norbert

Néhány nap múlva kezdődik a túraautó-világkupa új évada, melyre már nagyon készül a kétszeres világbajnok pécsi pilóta. Talán idén meglesz a harmadik bajnoki cím is?

A túraautózás 2019-es és 2023-as világbajnoka a Kumho FIA TCR World Tour-t közvetítő Sport TV-nek adott interjút, melyben többek közt arról beszélt, hogyan készül az új szezonra.

Mint mondta, több magabiztosságot ad neki az, hogy a 2024-es szezonnak már kétszeres világbajnokként vág neki a Hyundai Motorsport versenyzőjeként.

Kifejtette: technikailag nagy változás nem lesz most, ugyanúgy a TCR-szabályrendszer jellemzi az autókat. A versenynaptárban viszont jelentős újdonság lesz, hogy csak egy európai futam lesz, az olaszországi szezonnyitó, és a Hungaroring is sajnos kikerül a naptárból. Azért lesznek izgalmas helyszínek, Brazíliát és Marokkót várja Michelisz, Makaó pedig azért különleges, mivel komoly hagyományokkal rendelkező pályáról van szó.

A mezőnyről a pécsi pilóta szerint annyit kell tudni, hogy lesznek új nevek és visszatérők is, a versenyek pedig még jobbak és izgalmasabbak lesznek, mint tavaly, de a végelszámolásnál lehet, hogy apróságok döntenek majd.

A Kumho FIA TCR World Tourt Magyarországon a Sport TV közvetíti április 20-tól.

Az első hétvége menetrendje:

  • TCR, időmérő, Vallelunga: április 20., szombat 11.15, Sport2 (élő)
  • TCR, 1. futam, Vallelunga: április 20., szombat 17.00, Sport2 (élő)
  • TCR, 2. futam, Vallelunga: április 21., vasárnap 13.45, Sport2 (élő)
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő