Hirdetés

A munkák a kivitelezés megkezdésétől számítva 8 hónapot fognak igénybe venni.

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, a városvezetés 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a Misina-tető fejlesztéseinek megvalósítására, így még az év végéig teljesen meg fog újulni a volt Misina Étterem épülete, és annak környezete.

A munkák már meg is kezdődtek, a helyszínen tartott április 26-ai projektindító rendezvényen Péterffy Attila polgármester és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója járta be a pár hete átadott munkaterületet.

A polgármester röviden felidézte az előző városvezetés által 2012-ben elindított – előkészítési, statikai és büdzsébeli problémák miatt azonban meg nem valósított – projekt történetét (erről bővebben itt írtunk), majd kitért arra, hogy a pécsiek az új városvezetés által 2020-ban elindított, 19 ezer szavazót megmozgató Misina Ötletbörze online ötletpályázatában fogalmazták meg, hogy miként képzelik el a megújuló vendéglőépületet és környékét.  Emlékeztetett: a legtöbb voksot kapott két koncepciótervet a szakemberek úgymond összegyúrták, ez a terv részesült nemrég pozitív bírálatban.

Péterffy Attila

Péterffy Attila hangsúlyozta, hogy a városvezetés célkitűzése az volt, hogy a kirándulóhelyszínen olyan fejlesztés valósuljon meg, amely

egész évben vonzó lehet a pécsiek és turisták számára egyaránt.

– A Misina-projekt egy igazi, pécsi projekt. A pécsiek javaslatai alapján, a pécsiek számára újítunk meg egy ikonikus, közkedvelt pécsi helyszínt. Pontosan ez az a pécsiség, amelyről oly sokszor beszélünk – mondta a polgármester.

A technikai részletekre térve Csúcs Zoltán elmondta, hogy a négyszintes, többfunkciós központi épület mellett helyet kap majd egy kültéri edzőrész, valamint egy játszótér is, továbbá új sétaútvonalakat is kialakítanak majd, azonban a leginkább várt újdonság minden bizonnyal a teraszról nyíló lombkoronastég lesz.

Pár további fontos újdonság, a teljesség igénye nélkül: 

  • Az alagsorban kapnak helyet a túrázók és sportolók számára kialakított helyiségek (öltöző, mosdó, zuhanyzó WC), valamint a csomag- és értékmegőrzők.
  • A földszinten kap helyet az épület elsődleges közösségi tere. Itt lesz az infopont, az ajándékbolt, a büfé, bérelhető klubterem, valamint túra- és sportbolt is (utóbbiban bicikliszervízelésre és kölcsönzésre is lesz lehetőség).
  • Az emeleti szinten egy fedett pihenőteraszt alakítanak ki.
  • A tetőszinten tetőterasz és skybar biztosítja majd a látogatók kényelmét.
  • A pécsiek kérésének eleget téve megújulnak az épületet körülölelő zöldterületek is.

A munkák a kivitelezés megkezdésétől számítva 8 hónapot fognak igénybe venni, a tervek szerint novemberben befejezik, decemberben pedig le is zárják a projektet.

Hirdetés