Jó hír: ötezer felett a külföldi hallgatók száma az egyetemen!

Hirdetés

A hagyományokhoz híven szeptember elsején tartotta a Pécsi Tudományegyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülését, a Halasy-Nagy József Aulában, a vírushelyzetre való tekintettel szűk körben – olvasható az UnivPécs honlapján.

Mint írják, szeptember elseje, a középkori pécsi egyetemet megalapító pápai bulla dátuma, Pécs Város Napja és 2017-től az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulójától a Magyar Felsőoktatás Napja.

Miseta Attila, az egyetem rektora beszédében elmondta: nehéz időkben is történnek jó dolgok, az egyik ilyen a tanévnyitó, hozzátette, a felvételizők számában alig pár százalékos volt a visszaesés, és a pótfelvételi tovább javított a helyzetükön. A beiratkozás még nem fejeződött be, de a jó hír az, hogy az ötezres létszámot már így is meghaladta a nemzetközi hallgatók száma. Mint közölte, jól haladnak az Modern Városok Programban megvalósult beruházások, az új szárny az orvoskaron már 90 százalékos készültségben van, és az ország egyik legmodernebb kutatóegysége lesz. Az új fogászati oktató tömb munkálatai is szépen haladnak – olvasható az UnivPécs cikkében.

Az ünnepség keretében díjak, elismerések átadására is sor került.

A Természettudományi Kar Kari Tanácsa 2001–2007 és 2013–2018 között végzett kimagasló vezetői tevékenysége elismeréseként a decan emeritus címet adományozta Gábriel Róbert egyetemi tanárnak, a PTE prorektorának.

A Művészeti Kar Kari Tanácsa a Pécsi Tudományegyetemen 2013–2019 között végzett kimagasló vezetői tevékenysége elismeréseként a decan emeritus címet és a Pécsi Tudományegyetem emlékgyűrűje kitüntetést adományozza Lakner Tamás egyetemi tanárnak.

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa egyetemi emlékgyűrű kitüntetést adományoz Jenei Zoltán korábbi kancellár részére a Pécsi Tudományegyetemen 2015–2020 között végzett kimagasló vezetői tevékenysége elismeréseként.

A kitüntetettek teljes névsora ide kattintva érhető el.

A képek forrása: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Hirdetés