23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálNem őrült az állatkínzó

Nem őrült az állatkínzó

Vélhetően nem elmebeteg az uránvárosi kutyakínzó, I. Zsolt, „csak” antiszociális. Előfordult olyan is, hogy a pécsi szociális munkásoknak is nekiment. A 24 éves férfit péntek délután elfogták a rendőrök. 

Ahogy arról elsőként beszámoltunk, múlt héten vasárnap brutálisan megkínoztak egy négy hónapos kölyökkutyát Uránvárosban. Egy 24 éves pécsi férfi, I. Zsolt volt az, aki kegyetlenül összeverte, majd elkezdte egyenként kiverni a kiskutya fogait, miközben hangosan üvöltözött. A rendőrök először elkapták, majd el kellett engedniük, végül csütörtökön megint keresni kezdték, elfogató parancsot adtak ki ellene. (Korábbi részletes cikkünket az üggyel kapcsolatban ide kattintva olvashatja.)

I. Zsoltot arcról már jól ismerik a városrészben, sokan rettegnek tőle. A környéken élők azt állítják: korábban is kínzott állatokat, de volt, hogy nőket zaklatott – akár fényes nappal. Több szemtanú szerint láthatóan elmebeteg, aki orvosi kezelésre szorulna. Úgy tűnik azonban, hogy a férfi nem őrült.

A kutya már jól van, de gazdái még mindig a sokk hatása alatt vannak.
A kutya már jól van, de gazdái még mindig a sokk hatása alatt vannak.

– Megfordult nálunk a klinikán, rövid ideig kezeltük is. Nem pszichiátriai eset, „csak” antiszociális személyiség – közölte érdeklődésünkre Kovács Attila, PTE Pszichiátriai Klinikájának főorvosa.

A férfi nem ismeretlen a pécsi szociális munkások számára sem, előfordult, hogy amikor segíteni akartak az egyébként hajléktalan I. Zsolton, az rájuk támadt.

– Nem tudunk vele mit kezdeni, a kollégáimnak is többször nekiment – mondja a Támasz Alapítvány szakmai igazgatója. – Nekünk nincs eszközünk arra, hogy segítsünk az ilyen zavart embereken, akik ráadásul sokszor el is utasítják ezt – teszi hozzá Hajdu Krisztián.

Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, a rendőrség most azért kereste újra a férfit, mert kiderült, hogy rendszeresen drogozik és vélhetően dealerkedik is. Ráadásul azt a fajta kábítószert használja, amely nagyon olcsó ugyan, de dühöngő zombivá válik a használója. Emellett más bűncselekményekkel is gyanusítható.

[note note_color=”#66b1ff”]I. Zsoltot pénteken sikerült elfogni Tolna megyében, a rendőrök őrizetbe is vették. Valószínűleg a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerül – ha szükséges elmeorvosi vizsgálata, ha nem akkor az igazságszolgáltatás elé. Ez utóbbi esetben akár börtönbe is kerülhet.[/note]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő