Nem csak az állatokat kínozta

Csaknem halálra kínzott egy négy hónapos kiskutyát egy hajléktalan férfi Uránvárosban, múlt héten vasárnap. A rendőrség elfogató parancsot adott ki a férfi ellen. 

hirdetés

Egy családi ház kertjéből tűnt el Panka, a négy hónapos kölyök kutya, akit gazdái a rendőrséggel közösen szinte azonnal keresni kezdtek, ám egészen délutánig nem bukkantak a nyomára.

A kisállatot végül a családi házához közeli elhagyatott futballpálya romos épületében találták meg.

– Délután egyszer csak irdatlan nyüszítést és elképesztően hangos vonyítást hallottam. Emiatt azonnal lerohantam, és édesanyámmal együtt elindultunk a házunk melletti park felé – nyilatkozta lapunknak a kutya egyik gazdája.

állatkínzás
Ebben az elhagyatott épületben kínozta a kiskutyát az elmebeteg.

Követték a hangot, ami a házhoz közeli elhagyatott futballpályához tartozó romos öltözőépületből jött.

– Azt hallottam, amikor a ház mellé értem, hogy valaki azt ordibálja: „Most megdöglesz!!”, és hatalmas huppogások, erős vonyítás és nyüszítés hallatszott ki – folytatja a pécsi lány, aki még mindig az eset hatása alatt van.

A kutya gazdája beordított az épületbe, mire egy láthatóan zavart állapotban lévő férfi rohant ki. A négy hónapos négylábú borzasztó állapotban volt, az állatkínzó késsel szurkálta össze és kiverte a fogát.

A kiérkező rendőrök szinte azonnal elfogták a fiatal férfit, de nem sokkal később azonban elengedték.

Úgy tudjuk, a férfit jól ismerik a környéken, vélhetően komoly pszichés problémákkal küszködik. Arról is értesültünk, miszerint a zsaruk újra keresik a férfit.

A rendőrség érdeklődésünkre közölte: “a 24 éves I. Zsolttal szemben a Pécsi Rendőrkapitányság lopás vétség és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Az azóta bevezetett nyomozási cselekmények során megállapításra került, hogy a férfi egyéb bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható, ezért vele szemben elfogatóparancs kibocsátására került sor”.