Hirdetés

Nagyon fontos meccset húzott be hazai pályán a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata a Tiszakécske ellen, amivel el is mozdultak Harsányiék a kieső helyekről.

Minden csapat életében vannak olyan időszakok, amikor tényleg nem számít semmi más, csakis az, hogy valahogyan nyerni tudjon. A PMFC most pont egy ilyen időszakot él meg, hiszen az idei csapnivaló eredménysorával már kieső helyen találta magát két körrel ezelőtt.

Épp ezért a Tiszakécske elleni hazai meccsen nem a szép foci és még csak nem is a sok helyzet volt a lényeg, hanem a három pont megszerzése. A Pécs pedig most megmutatta végre, hogy nehéz helyzetben is képes fotnos meccset nyerni! Az első féldiőben kiegyenlített volt a játék, az első 5 percben mind a két csapat könnyen betalálhatott volna, azonban a kimaradó helyzetek után amolyan állóháború-szerűség bontakozott ki. Nem volt élvezhetetlen a játék, de azért nem is ezt a találkozót fogják mutogatni a tévében hetekig, az is biztos. Ami viszont a lényeg: a PMFC bő fél óra elteltével vezetést szerzett! Terbe gurított egy kicsorgó labdát a jobb alsóba – amit nagyon megérdemelt a hazaiak középpályása, addig ugyanis messze ő volt a mezőny legjobbja, számos labdaszerzésével és hajtós játékával.

A szünetig nem változott semmi, így a Tiszakécskén volt a sor, hogy megpróbáljon villantani valamit a második félidőben. Most már tudjuk, hogy képtelen volt erre. Erő sem volt a vendégekben, és az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Pécs is nagyon okosan tartotta előnyét, sőt néha egy-egy szép támadással még veszélyeztetni is tudott.

Maradt azonban az 1-0, aminek érthető módon nagyon örültek a lefújást után a Munkás játékosai – meg persze a szurkolói is. Főleg úgy, hogy a BVSC vereségének köszönhetően egy helyet javítva a 14. pozícióba lépett a tabellán a PMFC, azaz már nincs kieső helyen!

PMFC–Tiszakécske 1-0 (1-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 28. forduló. Pécs, 1000 néző. V.: Farkas Tibor (Sinkovicz, Vörös).
PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Terbe, Hudák – Szabó M. (Hadaró, 73.), Bukovics (Lacza, 55.), Harsányi (Szekszárdi, 88.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 73). Vezetőedző: Mátyus János.
Tiszakécske: Kiss – Lehoczky, Viczián (Fodor F., 46.), Valencsik – Torvund, Kállai (Kryvotsiuk, 73.), Kocsis (Szőr, 67.), Bertus (Zamostny, 67.) – Vajda (Takács T., 88.), Balázs – Cipf. Megbízott edző: Balogh Pál.

Gól: Terbe (32.).

További eredmények:

Kazincbarcika–Nyíregyháza 0-1
Ajka–Csákvár 0-1
Gyirmót–BVSC 2-1
Budafok–Győr 2-1
Szeged–Haladás 2-1
Mosonmagyaróvár–Bp. Honvéd 0-2
Soroksár–Siófok 2-0

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés