6 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságMegvan a lista: ezeket az ingatlanokat értékesítené a város

Megvan a lista: ezeket az ingatlanokat értékesítené a város

A napokban számoltunk be arról, hogy ingatlanfejlesztési igényfelmérést indít a város. Az ezt lebonyolító Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) honlapján már el is érhető a 81 ingatlanból álló lista.

A PVH honlapján már teljes egészében elérhető az a 81 elemből álló lista, amely a város tulajdonában lévő, értékesíteni kívánt ingatlanokat tartalmazza. A városi cég oldalán bárki megnézheti ezeket, és ha érdeklődik iránta, azt egy igénybejelentéssel ugyanott meg is tudja tenni.

A listán jó pár építési telek, lakóépület, vagy akár műemléki védelem alatt álló ingatlan is szerepel. A belváros szívében, a Mária utcában két olyan, sokak által ismert épület is van, amelyet a város értékesítene. Az egyik a Bóbita bábszínház egykori épülete, a másik pedig az Angster házként ismert ingatlan, a valaha volt pécsi orgonamanufaktúra otthona.

Mint ismert, az eddig példa nélküli ingatlanfejlesztési igényfelmérés után, az értékesített ingatlanokból befolyó összeget a város, Pécs korábbi vezetése által 2017-ben felvett állami hitel törlesztésére fordítaná.

A teljes listát IDE kattintva lehet végigböngészni.

Fontos kiemelni, hogy aki igényt nyújt be, az még nem jár semmilyen kötelezettséggel. Nem csak megvásárolnia nem kell az igény benyújtás után az adott ingatlant, vagy ingatlanokat, de a későbbi liciteljárásban sem kell részt vennie. Ugyanakkor elővásárlási jogot sem teremt az érdeklődés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő