14 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálForgalomkorlátozások, terelések: itt változik a buszközlekedés Pécsen

Forgalomkorlátozások, terelések: itt változik a buszközlekedés Pécsen

Három fontos változásról tájékoztatja a pécsieket a Tüke Busz Zrt. Mutatjuk, mikor és hol közlekednek terelőútvonalon a buszok.

Forgalomkorlátozás a Mária utcában

Május 5-én 9.00 és 12.00 között a Mária utca 10. előtt aszfaltozási munkálatokat végeznek a szakemberek, ezért az útszakaszt teljes szélességében lezárják.

A fentiek miatt a 44-es járataink az alábbi terelőútvonalon közlekednek: a „Papnövelde utca” elnevezésű megálló után a Hunyadi út – Kálvária utca – Ágoston tér útvonalon.

Kimaradó megállók: Széchenyi tér, Mária utca/Szent Mór utca, Flórián tér
Ideiglenes megállók: István utca, Tettye utca.

Ismét munkálatokat végeznek a Kálvin utca – Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontjában

Szintén május 5-én 13.00 és 20.00 között aszfaltozási munkálatokat végeznek a Biokom Nkft. munkatársai a Kálvin utcában, ezért a Bajcsy-Zsilinszky utca, illetve Ipar utca felé vezető sávot lezárják.

A lezárás miatt terelőútvonalon közlekedik néhány busz: a 4-es, 4Y jelzésű, 13-as, 13E jelzésű, 15-ös, 33-as és a 913-as járatok a Főpályaudvarról az Árkád felé a Szabadság utca – Rákóczi út útvonalon haladnak.

Kimarad a Vásárcsarnok megálló.

A 30 és a 130-as járatok pedig a Klinikák felé a Szabadság utca – Zsolnay-szobor útvonalon közlekednek. Kimarad a Vásárcsarnok, Árkád, Bajcsy-Zsilinszky utcai megálló.
A Zsolnay-szobornál az északi, Rákóczi úton található megálló helyett a keleti oldali, Szabadság utcai megállóban állnak meg a járatok.

A 32, 32Y, 34Y, 35Y és a 44-es járatok a Kórház tér felé a Szabadság utca – Zsolnay-szobor útvonalon közlekednek. Kimaradó megálló szintén a Vásárcsarnok.

A 932-es járat a Kórház tér felé a Szabadság utca – Nagy Lajos király útja – Alsómalom utca – Rákóczi út útvonalon közlekedik. A 130-as és a 130A járatok Kertváros felé a Szabadság utca – Nagy Lajos király útja útvonalon közlekednek. Ezeknél is a Vásárcsarnok megálló marad ki.


Autósoknak

A lezárás miatt a Kálvin utca felől nem lehet sem a Bajcsy-Zsilinszky utca, sem az Ipar utca felé közlekedni, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utcáról nem lehet balra kanyarodni az Ipar utca felé.

Kerülni a Szabadság utca – Nagy Lajos király útja útvonalon lehet.

A képen pirossal jelölt rész lesz érintett

Terelőútvonalon a 33-as járatok

Május 7-én, pénteken 8.00 és 16.00 között a Magaslati út 33. előtti útszakaszon az aszfaltburkolat végleges helyreállítását végzik a szakemberek.

Az útszakaszt teljes szélességében lezárják.

Az érintett 33-as autóbuszok a Főpályaudvarról a menetrendben meghirdetetthez képest 5 perccel később indulnak, és csak a „Pálosok” elnevezésű megállóig közlekednek.

Kimaradó megállók: Gergely utca, Szőlő utca, Tettye tér, Tettye Havihegyi út.

Az autóbuszok a „Pálosok” elnevezésű megállótól a menetrendben meghirdetett időpontban indulnak a Főpályaudvar felé.


Népszerű az utasok körében a mobiljegy

Egy éve vezette be járatain a Tüke Busz Zrt. a mobiljegy-vásárlási lehetőséget, és mint kiderült a vállalat közleményéből, nagyon, egyre inkább népszerű a pécsiek körében az elektronikus jegy, melyet mobilapplikációban lehet megvásárolni.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. alkalmazása segítségével a jegyek bárhol és bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járatok indulása előtt. Érvényesítés után a megjelenő animációt kell felmutatni a buszvezetőnek vagy az ellenőrnek.

Az elektronikus jegy ára 350 forint, hasonlóan a papír alapú jegyhez.

További részletek ide vagy ide kattintva olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő