14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságMegvan a tervező, felgyorsulhat a Diána téri piac fejlesztése

Megvan a tervező, felgyorsulhat a Diána téri piac fejlesztése

Megvan a nyertes pályázó, így a tervező céggel egyeztetve hamarosan elkészülhetnek a Diána téri piac és környékének tervei, utána lehet kiírni a közbeszerzést a kivitelezésre.

Ahogyan azt korábban már megírtuk, más uniós projektekből fennmaradó, nagyjából 500 millió forintból újulhat meg a Diána téri piac, és környéke. Tavaly ötletbörzét tartott a Pécs Jövője Egyesület, hogy megtudja, az ott lakók milyen fejlesztéseket látnának szívesen, ezt követően tudta kiírni a beszerzést az önkormányzat a tervezési munkákra.

Ennek született meg most az eredménye, megvan a nyertes tervező cég. Schmuck Roland, a terület önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy jövő héten egyeztetnek a nyertes pályázóval.

– A Pécsi Városfejlesztési Zrt. képviselői, a nyertes tervező cég és jómagam jövő szerdán ülünk le, hogy egyeztetni tudjuk a részleteket – mondta el a politikus a PécsMa.hu-nak. – Sokakat érdekelt egyébként a Diána téri fejlesztés, több pályázat is érkezett hozzánk a tervezésre. Reményeink szerint a tervek a Diána téri piac csarnok részére és az azt körülvevő zöldterületre hamarosan elkészülnek. Ha pedig ez megvan, ki tudjuk majd írni a közbeszerzést a kivitelezésre is. Közbeszerzési eljárásról lévén szó, ez több hónapos folyamat lesz, de az biztos, hogy most végre felgyorsulhatnak az események.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő