6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálMindenki fája: teljesült a végakarat

Mindenki fája: teljesült a végakarat

Októberben meghalt felesége kívánságát teljesítette Feri bácsi, és Pécsnek ajánlotta fel szeretett fenyőjét. A „mindenki karácsonyfája” december elején kerül ki a főtérre.  

Szinte kimászik a kerítésen, annyira nagy már a 12 méteres ezüstfenyő, ami nemsokára a pécsi főtérre kerül. Az idei „mindenki karácsonyfáját” nyolc fa közül választották ki a Biokom emberei. Csak ezután derült ki, egy nemrégen meghalt asszony végakaratát is teljesítették ezzel.

Deli Ferenc felesége októberben váratlanul halt meg. Utolsó kívánságai között szerepelt, hogy régóta dédelgetett fenyőjük szerezzen örömöt karácsonykor.

– Egy hónapja hagyott itt a párom. Azt szerette volna, ha a fánk a pécsiek örömét is szolgálja. Most teljesítettem a kívánságát – meséli könnyes szemekkel Feri bácsi, aki szerint idén nagyon nehéz lesz az ünnep a felesége nélkül, de biztosan megnézi majd a feldíszített tűlevelűt a Széchenyi téren.

A fa díszítése ugyanolyan lesz, mint tavaly, csak a csúcsdísz és a fények változnak – mondják a Biokomnál.

– Modern és emellett energiatakarékos égősort teszünk fel a fára, szerintem csodaszép látvány lesz, kicsit mesébe illő – mondja Rácz Henriett, a cég marketing vezetője.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor állítják fel a karácsonyfát, de a Biokomnál azt ígérték, Mikulásra már biztosan a helyére kerül a feldíszített fenyő. Pécsett egyébként nemcsak a belvárosba kerül ünnepi fa, hanem Uránvárosban és Kertvárosban is gyönyörködhetnek majd a pécsiek egy-egy fenyőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő