23 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálNagy siker a pécsi csemeteosztás, már 700 kis növény talált gazdára

Nagy siker a pécsi csemeteosztás, már 700 kis növény talált gazdára

És lesz még egy alkalom: a Biokom NKft. december 9-én, csütörtökön is várja az érdeklődő pécsieket, akik ingyen szeretnének facsemetéket kapni.

A pécsi kertek, magántelkek zöldebbé tétele érdekében szervezett idén csemeteosztást a Biokom a Városi Csemetekertben. Az akció keretében több mint ezer facsemetét kínáltak fel ingyen a lakosságnak, a kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy eddig már két alkalommal – november 25-én és december 2-án – lehetett menni a fákért, és összesen 700 fát osztottak ki a pécsieknek – tájékoztatta lapunkat a városüzemeltetési vállalat.

És még nincs vége, a szám tovább nőhet, hiszen december 9-én is várják a kertészkedni vágyókat a csemetekertben.

Tízféle fafaj közül lehetett válogatni, de vannak, amik már elfogytak, de még így is bő a választék. A pécsi kertek korai juharral, mezei juharral, zselnicemeggyel (májusfával), platánnal vagy akár kislevelű hárssal is gazdagodhatnak még.

A csemeteosztáson pécsi lakcímkártyával rendelkezők vehetnek részt. Egy személy legfeljebb három fát vihet haza – érdemes tetőcsomagtartóval vagy utánfutóval felszerelt járművekkel érkezni. A növényeket gyökércsomagolt kiszereléssel adják át, párás, nedves helyen így pár napig kibírják, viszont utána minél előbb ki kell ültetni őket – javasolja a Biokom.

[su_note note_color=”#8ee8ae” text_color=”#0c0c0b”]Helyszín: Városi Csemetekert (Tüskésréti út, a fűrészáru-telephellyel szemben), az érdeklődők Tóth Tamást vagy Bánhalmi Dórát keressék. Időpont: december 9., 7.30–14.00 között.[/su_note]

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő