23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálNégy tonnányi élelmiszer a rászorulóknak

Négy tonnányi élelmiszer a rászorulóknak

Élelmiszerekkel teli, mintegy tíz kilós csomagokat osztottak szét a rászoruló családok részére az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai. A jótékonysági osztás a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának pécsi munkatársai – és a Mikulás – segítségével valósult meg.

Október 30-án zajlott a Kodály Központban az „Emlékezz rám, hogy élj!” jótékonysági koncert a Hit Gyülekezete szervezésében. Az esemény telt házas volt, a koncert bevételéből pedig most jótékonykodtak, élelmiszerrel megpakolt óriásszatyrok formájában. Összesen mintegy négy tonnányi ételt osztottak szét.

ételosztás rászorulók
Nagy tömeg várta a Mikulást és csomagjait

Olaj, tészta, liszt, gyümölcsök, csokik, sütik – alig bírták elvinni a csomagokat az előzetesen regisztrált nehéz körülmények között élő családok. A gyermekek számától függően volt aki egy, volt aki hat szatyorral távozott.

mikulás ételosztás2
Százharminc szatyor, tele élelmiszerrel

Közben megérkezett a Mikulás is, ő a kisebbeket szórakoztatta és halmozta el szaloncukorral, a Hit Gyülekezetének önkéntesei pedig adogatták a csomagokat a megjelent családoknak.

ételosztás
Jó helyre kerülnek az adományok

Nagy István, az Esztergár Lajos Családsegítő Központ vezetője elmondta, az elkövetkező napokban a város több pontján lesznek még ételosztások, igyekeznek az ünnepekig minél több hátrányos helyzetben, nehéz körülmények között élő családnak segítséget nyújtani ilyen formában.

ételosztás mikulás
A kisebbeket is várta egy kis csoki, szaloncukor

Most százharminc csomag talált gazdára, a héten pedig még közel ugyanennyi családhoz kerül adomány a Hit Gyülekezete jóvoltából.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő