Nekünk jól indult a péntek: lámát és kecskét etettünk az állatkertben, itt vannak a képek!

Hirdetés

Több éve tart a pécsi állatkert és a BuszRent Kft. közötti hosszú és eredményes együttműködés, melynek április 22-én, a Föld napján újabb állomásához érkeztek a partnerek. A személyszállító cégnek hála a zoo látogatói újfajta csemegével kedveskedhetnek kedvenc patásaiknak. Lapunk ott volt, mikor első alkalommal kóstolhatták meg a lámák és kecskék a finomságot. 

Az együttműködésnek hála megújult a kecskék és lámák számára ínycsiklandozó falatokat tartalmazó zoocsemege dizájnja – melyet ezután is papírzacskóban vásárolhatnak meg a látogatók, hogy abból se legyen probléma, ha a torkos állatok véletlenül a csomagolásból is bekapnak egy keveset, hiszen ezt meg tudják emészteni. További újdonság, hogy a lámák is újra beálltak az etethető lakók sorába, így már nem csak az állatsimogatóba érdemes vinni a nyalánkságból.

Andricz Bertold, az állatkert ügyvezetője és a több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező személyszállító cég tulajdonosa, Kölbl Zoltán az együttműködési megállapodás aláírása után sajtótájékoztatót tartott. Ezen elhangzott, hogy a kooperáció célja elsősorban a fiatal generáció élményközpontú nevelésének támogatása, hiszen az, hogy nem csak a kifutót nézhetik, de meg is érinthetik és saját kezükből etethetik a zoo lakóit, olyan tapasztalat a gyerekeknek, melyet jó eséllyel sosem felejtenek el. Ez pedig hosszútávon hozzájárulhat a környezettudatosság kialakulásához – tették hozzá az eseményen.

Balról jobbra: Kölbl Zoltán és Andricz Bertold

Természetesen nem csak beszéltek az új külsőt kapott csemegéről, hanem meg is etették azzal az állatsimogatóban és a frissen elkészült lámaudvarban élő patás jószágokat. Azt is megtudtuk, hogy ez utóbbi később átalakul majd, hogy még ideálisabb körülmények között találkozhassanak a vendégek a szépséges szőrmókokkal.

Íme, galériánk az eseményről: 

Fotók: Matoricz Tekla 

Hirdetés