Nézd meg Budapestet egy másik szemszögből: sétahajózás a Dunán

Hirdetés

Budapest méltán népszerű mind a külföldi, mind a belföldi turisták, a helyi lakosok körében is. A főváros egyedülálló panorámája nemcsak a metropolisz több pontjáról nyújt felejthetetlen látványt, hanem a várost kettészelő Dunáról is. 

A jó idő beköszöntével még inkább megélénkül a nagy folyó forgalma, városnéző hajók, folyami hajóutak óriás hajói szelik a habokat, és utasok százai, ezrei gyönyörködnek a nappali és a kivilágított éjszakai Budapest megannyi csodájában. Ezekhez járul még hozzá a Dunán átívelő hidak páratlan látványa, amelyeket egy hajóról megint csak másképp látunk.

Fedezd fel a várost sétahajóról!

Minden város számtalan arcát mutatja attól függően, milyen évszakban keressük fel, milyen perspektívából indulunk neki, milyen élményeket kapcsolunk hozzá. Még a fővárost ismerő, itt élő lakosoknak is mindig tud újat mutatni, és nemcsak az újdonságok terén, hanem a történelmi emlékek újrafelfedezése révén is. 

A főváros ikonikus épületei, helyei viszonylag kis területen koncentrálódnak, és megtekintésükre jó lehetőséget nyújthat, ha részt veszel egy sétahajózáson. Ha már keresztül-kasul bejártad a várost, és megszemlélted a nevezetességeit, akkor is tud újat mutatni egy hajó fedélzetéről. 

Ha csak kevés időt töltesz a fővárosban, de annál többet szeretnél látni, egy sétahajózás során felfűzve láthatod a látványosságokat. A Budapest River Cruises sétahajó programjaival a felfedezés öröme tovább fokozható.

A kettészelt város

A Duna mindig is kiemelt szereppel bírt Budapest, illetve a korábbi korokban az e helyen épült települések életében. A város szerkezetét is meghatározza, ennek köszönhető az a nem mindennapi látkép, amely a látogatók szeme elé tárul egy sétahajózás folyamán. 

A városnéző sétahajó utak alkalmával bármilyen évszakban teljes kényelemben élvezheted Budapest csodálatos látványát a vízről, ráadásul nem csak nappali fényben, hanem este is, amikor a nevezetes épületek díszkivilágítása által romantikus hangulatban fogad a magyar főváros. 

Sétahajózás másképp

A sétahajós programok közül némelyik – megállók beiktatásával – lehetőséget ad arra is, hogy a hajós utazást egy-egy nevezetes ponton megszakítsd egy rövidebb séta erejéig, például a Margit-sziget árnyat adó óriási platánjai alatt, és egy következő járat fedélzetén folytasd az utad a kiindulási pontra.

De gondolnak a városnézésben megfáradt turistákra is, így a hajó fedélzetén teljes kényelem, nyáron légkondicionált, télen fűtött utastér fogadja a vendégeket, miközben a csodálatos panorámában gyönyörködhetnek.

Az éhség és szomjúság sem lehet akadálya a kellemes kikapcsolódásnak, hiszen büfé várja az utasokat, illetve lehetőség van romantikus vacsora és élő zongorazene élvezetére is. A külföldi utazókat célozza a vacsorával egybekötött folklór program, amelynek során nemcsak a város nevezetességeivel, hanem a magyar népzenével és néptánccal is megismerkedhetnek a hajóút során.

Válaszd a nem mindennapi élményt ígérő sétahajózást a Dunán, fedezd fel Budapestet új nézőpontból!

(x)

Hirdetés