800 millió forintból fejlesztették a PTE pécsi gyakorlóiskoláit

A három tagintézményben száz tanterem újult meg, korszerűsítették az épületek energetikáját, és összesen mintegy 4600 új eszközt szereztek be. Így kerülhetett számos modern interaktív okostábla, laptop, projektor, asztali számítógép, iskolabútor és sporteszköz az intézményekbe. A Pécsi Tudományegyetem közleménye.

A fejlesztések a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolájában, a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskolájában és a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumában valósultak meg. A három érintett suliban összesen több mint 1740 diák tanul.

A projekt három részből állt.

A három tagintézményben összesen közel 100 tanterem és egyéb helyiség – folyosó, mosdó, tanári helyiségek, iskolaudvar – újult meg, magukban foglalva az energetikai fejlesztéseket is. A PTE Babits Mihály Gimnázium sportudvarán rekortán burkolatú futópályát alakítottak ki. A három épületben összesen 35 klímaberendezést szereltek fel. Ezzel egyidőben a Babits Mihály Gimnázium és a Deák Ferenc Általános iskola napelemes korszerűsítésen is átesett.

Ezeken felül jelentős mértékű bútor- és eszközbeszerzés valósult meg. Korszerű, ergonomikus és esztétikus tanulói és tanári bútorok kerültek a tantermekbe, ezek az innovatív oktatási módszerek alkalmazását is támogatják. Mindhárom épületben rengeteg sporteszközt és hangszereket szereztek be a projekt keretében.

A fejlesztés harmadik elemeként összesen 59 korszerű interaktív okostábla, laptopok, projektorok, asztali számítógépek érkeztek az intézményekbe. Ezek a PTE tanár szakos hallgatóinak gyakorlati, módszertani képzését is segítik.

A projekt záróünnepségén köszöntőt mondott Miseta Attila, a PTE rektora, Gerner Zsuzsanna, a PTE Tanárképző Központjának főigazgatója, valamint Turi Katalin, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda igazgatója.

A 800 milliós projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Hirdetés