Öngyilkos akart lenni a pécsi gimis

A középiskolás fiú egy intő miatt ugrott ki a PTE Babits Mihály Gimnázium és Szakközépiskola második emeleti ablakából.

A 15 éves fiú, T. Bálint tudomásunk szerint igazgatói intőt kapott, de előtte összeverekedett egy iskolatársával. A csatát ő vesztette el. Emiatt, illetve az írásbeli figyelmeztetés miatt kísérelt meg öngyilkosságot. Búcsúlevelet is írt.

Kilencedik osztályba jár és a WC ablakából, a második emeletről vetette ki magát kicsöngetés előtt pár perccel. A zuhanást túlélte, de információink szerint nyílt lábszártörést szenvedett és el is ájult. Az eszméletlen testét a diákok vették észre, ők hívták a mentőket is, akik kórházba szállították.

A mentőszolgálat ügyelete megerősítette, hogy riasztották őket az esethez, ám a fiú állapotáról személyiségi jogok miatt nem adtak semmilyen információt. Értesüléseinket, miszerint lábszártörést szenvedett, viszont nem cáfolták.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sem bűncselekményre, sem szabálysértésre utaló körülmény nem merült fel.

Frissítve (szerda, 8:25)

A PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz:

“2013. október 15-én, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskolában történt sajnálatos cselekményhez kapcsolódóan, fiatalkorú tanítványunk személyiségi jogainak védelmében nem kívánunk nyilatkozni. A szülők engedélyével annyit közölhetünk, hogy diákunk állapota stabil, nincs életveszélyben. A pécsi egyetem diákunk és diáktársai számára a történtek feldolgozására pszichológus segítségét ajánlotta fel.

Szabóné Bárdos Csilla
PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola
igazgató”

Hirdetés

54 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Én is ismerem az illetőt és a szüleit, akik jó emberek és sajnos elég sok rosszindulatú kommentet olvastam rájuk vonatkozóan. Aki őket okolja, az nagyon rosszul teszi, főleg úgy, hogy nem is tud semmit róluk. Sajnos én sem ismerem a részleteket, de azt azért tudom, hogy ehhez a családjának semmi köze sem volt, szóval aki a gyámügyeseket emlegeti, meg olyanokat ír, hogy “kurva szülők”, az szerintem egy kicsit moderálja magát. Szerintem azért észrevehető, hogyha ez a szülők hibája lenne, akkor már korábban is megtörtént volna, viszont 9.-es a gyerek, másfél hónapja járt az új suliba, úgyhogy szerintem ebből azért lehet következtetni, hogy hol voltak a gondok.

 2. Én anno egy másik középiskolába jártam. Ott nem az volt a módi, hogy kapásból igazgatóit adnak. Ahhoz már több más beírás kellett, hogy az igazgatói kerüljön sorra. A beksatulyázás máshol is működik, de avval nem értek egyet, hogy rögtön igazgatóit osztogatnak! Miért is??? Érdekelne, hogy az állatgyilkosok mit kaptak???? Ők miért úszták meg? Bár tudom a választ, mert egy másik pécsi portálon olvastam, hogy miért úszták meg!

 3. Nos ezen nem lepődtem meg. Volt szerencsém a Babits gimnáziumba járni és sajnos azt kell hogy mondjam mára már nem számít maga a diák csak az hogy hogyan teljesít és mennyiben járul hozzá az iskola hírnevéhez. Nyilván senki nem tudja hogy szegény srácot mi motiválta viszont a Babitsosok nagy része tisztában van azzal hogyha esetleg valamit elkövet az iskolában onnantól kezdve beskatulyázzák és nem lesz lehetőség kitörni abbol a skatulyábol. Természetesen ez nem az iskola hibája de kicsit több odafigyeléssel valószínűleg megelőzhető lett volna.

 4. én ismerem bálintot, már 7 éves korom óta, és amikor meghallottam, hogy vele történ ezt, akkor nagyon meglepődtem. igen, lehet, hogy ő egy hülye fiú, mert emiatt kiugrott, de nem ismeritek a szüleit, és családját, ahogy azt sem tudhatjátok, hogy hogy fognak rá reagálni (intő). de! ezt a balesetet meg lehetett volna előzni azzal ha figyelnek rá! és akkor most lehet azt mondani, hogy: ” én akkor sem ugrottam volna ki, ha kapok egy intőt.” lehet. de bálint csak egy a sok közül, aki emiatt kísérelt meg öngyilkosságot!

 5. MÁR BOCS!!! ÉNIS JÁRTAM SULIBA, KAPTAM INTŐT IS, ÉS MÉGSE JUTOTT ESZEMBE HÜLYESÉGET CSINÁLNI. ENNEK A FIUNAK 2 JÓL MEGÉRDEMELT ANYAI POFON, ÉS MAJD ELGONDOLKODOK EZEN LEGALÁBB!!!!!!!!!

 6. Ez az eset csak egy abból a sokból, ami egy kis odafigyeléssel és persze fáradsággal megelőzhető lett volna. Mindenkigyikünk hibája, mert állatok vagyunk. Ezzel nem az állatokat degradálom, mint inkább azok az embereket, akiknek az intelligenciájuk nem elegendő ahhoz, hogy az ösztöneiken tudjanak uralkodni. Az állati viselkedéstanból ismert gyengék elleni vagy éppen erős behatolók elleni fellépés jelensége ez. Mindegy, hogy milyen okból, de ha valamiért rárepülnek valakire, akkor szinte bárkit ki lehet csinálni. Van akiből agressziót, van akiből totális reménytelenség érzést válthat ki. Ha agresszívvé válik, akkor az büntetést szül, ha elveszíti a hitét, vagyis azt, hogy ő már nem része annak a közösségnek, ahova tartozni akar vagy kell, akkor betegnek kiáltják ki. Ördögi kör.
  Nem kell ahhoz gyerekenek lenni, hogy valaki ilyen helyzetbe kerüljön. A lényeg, hogy folyamatosan vádolják, bántalmazzák valamivel, ami az ő tűrőképességét már meghaladja.
  Meg kell ismerni a körülményeket, mert tudjuk, hogy az ördög mindig a részletekben lakozik.
  Az utóbbi néhány évtizedben kezdték el kutatni e jelenséget a svédeknél. Sok egyebet is tudnék még írni, de…

  csak meg kell nézni néhány filmet az emberi/állati viselkedéstanból: Indictment, Jagten, Das experiment, 12 Angry Men

 7. Kedves Mindenki!
  Már megszoktam, hogy az emberek nagy része intelligencia hiányos, ez tisztán kitűnik a kommentekből, de ahogy a mondás tartja “nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik” …itt hatványozottan igaz.
  Nem hiszem, hogy véleményt kéne formálni az iskoláról vagy az ott tanító tanárokról (igazgatóról), főleg ha semmi köze nem volt az embernek az oktatási intézményhez. Én oda jártam gimnáziumba és erre a mai napig büszke vagyok. Nem foglalkoztak velünk többet a tanárok mint a mai fiatalokkal, mégis ember lett belőlünk. Úgy gondolom, hogy ahelyett, hogy a tanárokra mutogat az ember, inkább el kellene gondolkodni azon, hogy a tanár nem neveli meg a gyereket, mert az a szülő dolga (lenne). 15 évesen már kiforrott személyisége van a gyereknek, azon már nem lehet változtatni, maximum formálni, alakítgatni, de az alapvető dolgokban már nem fog változni.
  Szerintem a tanároktól kicsit már túl sokat várnak el az emberek. Egy tanár dolga az, hogy tanítson, nem több nem kevesebb. És az, hogy az igazgatói intőn megy a vita, az már tényleg szánalmas. Nem hiszem, hogy a gyerek aki kb. 6 hete jár a gimnáziumba az iskolától kapta volna azt a nagy nyomást, melyet már nem bírt elviselni.
  A fiatalok mindig cikizték egymást, ez így volt/van és lesz is. Ez egy korszak, amin mindenki átesett, ki így ki úgy. De ez nem öngyilkosság akart lenni, hanem egy segítségért kiáltás. Aki már volt az intézményben az pontosan tudja, hogy a 2. emelet nem a világ teteje, és azért józan paraszti ésszel ki lehet következtetni, hogy ha onnan leugrik az ember akkor nem fog meghalni (max. ha fejest, de ebbe ne menjünk bele).
  A szülőket nem ismerem, úgyhogy nem is nyilvánítok róluk véleményt, nyilván az eset kapcsán ők is elgondolkodtak 1-2 dolgon, és változtatni is fognak egy páron.
  A fiúnak kitartást, gyors gyógyulást kívánok, a szülőknek (és a család többi tagjának) erőt ahhoz, hogy át tudják segíteni a fiút ezen a korszakon.

 8. Érdekes a szülőket illetve felelősségüket szinte senki sem említi…egészséges, szeretetteli családi háttérrel rendelkező gyerek akire odafigyelnek otthon nem így reagálja le a nehézségeket, a bántást, bármilyen mérvű legyen is az!!! Gyerekként volt részem bőven lelki terrorban, cikizésben, kiközösítésben az iskolában de soha eszembe nem jutott hasonló “megoldás”, alsósként tudtam helyén kezelni a dolgokat, az embereket, annak ellenére, hogy nagyon megviselt. Tudtam ki vagyok, mi a fontos és hova tartok és ez egyre erősödött. Szülők, hahóóó, stabil értékrendet a gyerekeknek!!!!!!!!!!!

 9. Nagyon sajnálom a fiút és a szüleit is, remélem teljesen felépül fizikailag és lelkileg is!! Sajnos ez egy igencsak lelki beteg generáció, aminek nagyon sok oka van. A felnőttek többsége olyan mint ami a kommentekből lejön, előítéletekkel, rosszindulattal, keserűséggel van tele. A tanárok nagy része is ilyen, nem a jó tulajdonságokat keresi a diákokban, hanem a rosszakat vágja a fejéhez nap mint nap. A történet kiteljesedéseként a fiú osztályában az Igazgatónő kijelentette, hogy a többi diák a hibás a történtekért. Hogy dolgozzák fel az esetet ezek után?? Nem értem……Mi történik itt???

 10. Olvasom a kommenteket, sok mindent mondanak, mit kellett volna csinálni, mit nem… Én nem rég végeztem el a középiskolát, ott én voltam a hasonló (illetve durvább) szivatások alanya. Tapasztalatból mondom, sem a beírás, sem az elbeszélgetés nem változtat a rosszindulatú gyerekeken. Nekem ugyan az öngyilkosság nem jutott eszembe, viszont volt olyan helyzet, hogy annyit bántalmaztak – lelkileg és fizikailag is -, hogy rosszul lettem, ájuldoztam, ilyesmi. Pedig tényleg mindent megpróbáltam, de egy idő után a tanárok sem tudtak mit tenni… Sajnálom, hogy itt tart a mai fiatalság – tisztelet a kivételnek -, de attól tartok, ez csak romlani fog. A szülők pedig sajnos nem értik meg, hogy nekik kellene a gyereket megnevelni, bizony nem a tanár feladata. Bár a legtöbb esetben a szülő nem is tud arról, hogy az ő angyali Petikéje meg Gizikéje megrugdossa a Sanyikát a 6.c-ből…

 11. Ha én a fiatalember anyukája lennék letiltatnám a hozzászólásokat de nyomban. Ennyi idióta megnyilvánulást olvasva,(főleg az energiaitalos részek) pótolva a reggeli kávé mert már nincs rá szükségem…

 12. A redbull nem ide tartozik , de aki aki azt írja gyávaság…stb.. 15 ÉVES gyerekről van szó… ki tudja mennyire bántották a társai .. ez nem gyávaság, hanem súlyos lelki probléma.. nagy szerencse, hogy nem halt meg és talán így átgondolhatja , elbeszélgethetnek vele és a társakkal is akik ide kergették, mert sajnos az iskolában előfordul, hogy a gyengébbet kiszemelten direkt piszkálják, mert az könnyű és biztos győzelem.

 13. Kit érdekel hogy miért ugrott? Az a lényeg hogy ugrott, ami egyenlő a gyávasággal. Azt hitte így elmenekülhet a problémái elől, így jobb lesz? Mindenkivel történnek ehhez hasonló, sőt rosszabb dolgok. Mi lenne ha mindenki így oldaná meg a problémáit? Sajnálatos és elkeserítő hogy sokan mégis úgy gondolják hogy az öngyilkosság a megfelelő választás.

 14. verekedést kezdeményezett, és elkalapálták? hát…nem tudom miért meglepő az igazgatói. DE!
  meg kéne nézni miért kezdődött a csetepaté, utána pedig meghozni a megfelelő döntést. ez volt az igazgatói. balhésabb iskolában cseperedtem fel, ott is ez volt a menet, akik balhéztak így jártak, plusz akik angykorúak voltak (technikusi képzés), azok még félhettek attól is hogy rendőrségi ügy lesz belőle. érdekes, 4 év alatt 2 verekedés tanúja voltam.
  plusz ha volt búcsúlevél is, akkor nem voltak ennek már előjelei otthon, iskolában(jegyek, magatartás)?most viszont minél hamarabb rendeb kell tenni a fiatalembert fejben, hogy túllépjen ezen. és minden támogatásra szüksége van. akik meg beírnak mindenféle baromságot, előbb gondolkodjanak, ismerjék mega szituációt teljesen, és utána okoskodjanak, addig meg játszanak a pirítógéppel a fürdőkádban.

 15. Kedves Fogyasztóvédelem!

  Mellesleg megjegyezném, hogy T. Bálint nem vett ezekből a termékekből, tehát még működhetnek is. Én nem szeretnék senkit sem felszólítani, de a büfé nyitva van, ki lehet próbálni.

 16. Jellemző hárítás Terikém!
  Most még könnyen beszélsz, mert túlélte. Legszívesebben felgyújtanám azokat a posztereket!
  Jenő

 17. Kedves Fogyasztóvédelem!

  Az energia italokat én csak forgalmazom. Nem vagyok felelős a szövegért, ami rajta van.

 18. A büfésnéni a szemét… Nem szabad energiaitalokat árulni a büfében, pláne nem ilyen szöveggel: A RedBull szárnyakat ad! Még a végén belehal valaki. A sok tizenéves még elhiszi, itt rá a bizonyíték.

 19. Ezt egyszer én is megcsináltam, de akkor fogadásból – és mit ad isten pont egy kakaós csiga volt a tét. Nem tudom, hogy itt most miért kellett ennyire túldramatizálni és eltörni a lábat. Ette volna meg a csigát és nem csinált volna ekkora felhajtást… szánalmas.

  Oh. Üzenet az adóhatóságnak: A büfében eddig egy számlát/blokkot nem kaptam…

 20. Ez a mai fiatalság… És vajon közben mit mondott? T. Bálint vagyok, és ez itt a Jackass??!?

 21. Egyáltalán, miért alkalmaznak nőket magas beosztásokban? Gondolok itt az új igazgatóra.

 22. “Nem teljesen így gondoltam…” – mondta magában az igazgató és közben korábbi beszélgetésére gondolt a nebulóval: “Még egy ilyen és röpülsz innen, megmondtam a múltkor!”

 23. Szerintem a diákot csak az zavarta, hogy az iskola kijáratát határozatlan időre a másik oldalra tették át, így csak egy legalább két perces kerülővel lehet eljutni a buszmegállóba.
  Bár ez esetben a búcsúlevél indokolatlan.

 24. Nehany ember annyira undorito,15eves 15 es azon gondolkodott hogy nincs jobb megoldas a halalnal.. en szemelyesen ismerem.. es nem igy ismertem ot.. meg itt ocsaroljatok 12oraja sem tortent ez a baleset.. bennetk semmi egyutterzes sincs?szemelyesen en sem szerettem.. de most itt sirok,mert ismertem.. es bajban van lelkileg..de mar csak az fog neki jol esni amikor ezt elolvassa es itt baszogatjatok..UNDORITO
  tisztelet a kivetelnek

 25. Ott kezdődik az egész, hogy nem nyomom bele egy iskolatársam fejét a kakaós csigába, majd nem kezdek el vele verekedni, ha problémám van az illetővel. Teljesen jogos volt, hogy igazgatóit kapott a srác. Dicsérte volna meg az igazgató, hogy ügyes vagy, máskor is így viselkedj?Én is ebbe a gimibe jártam és ennél kisebb dolgokért is adtak igazgatóit, de előtte mindig elbeszélgetnek a diákkal és az osztályfőnökkel is, a diák viselkedéséről. Az, hogy a srác nem tudta feldolgozni ezt ill. más lelki oka is van a történteknek ez már nem az igazgató gondja. Valóban nem ez lett volna a helyes megoldás a fiú részéről, hogy kiugrik az ablakon. Valószínűleg a történtek hátterében egy lelki sérülés van, de a történtekért nem az iskola a felelős!

 26. Tisztelt “Babitsos anyuka”!!!Ön összekeveri a pillanatnyi elvakult vakmerőséget a bátorsággal…Az ugrás az egy hirtelen vakmerő cselekedet,mondván :”csak legyen vége,ennek az egésznek”…mert ha valaki valóban öngyilkos akar lenni,az nem a másodikról ugrik,ami ha a földszintet is számoljuk,mint emeletet,maximum 9méteres magasság!!!A bátor az,aki szembenéz a nehézségekkel és nem akar kilépni…És gondolatban belátja,hogy 9 méter “úgysem lenne elég”!!!!

 27. Valóban, egy pedagógusnak egy 35 vagy 45 vagy 55 vagy akár 155 gyereknek, ahányat tanít, egyben pszichológusa is kell legyen, és mielőtt kikéretőzik valaki mosdóba feltétlenül meg kéne kérdeznie? kisfiam tényleg wcre mész vagy öngyilkos akarsz lenni?? a verekedést meg persze, hogy nem intővel kell büntetni, dicséretet kéne adni érte….gondolkozzunk már előbb mielőtt vádolunk valakit, vagy egy intézményt ócsárolunk….

 28. Az iskolai csetepaté résztvevői kilencedikes kamaszok voltak, ott van még a tojáshéj a fenekükön, nincs nagy élettapasztalatuk és nyilván bőven van mit tanulniuk konfliktus kezelés terén. Remélem, hogy a srác valahogy pozitívan jön majd ki a dologból.

  Az itteni hozzászólás- csetepaté résztvevői viszont felnőtt embernek tűnnek, és kakaós csigánál sokkal durvább dolgokat vágnak egymás fejéhez. Vajon mi visz rá valakit, hogy ismeretlenül is azt kívánja egy embertársának, hogy annak a gyereke bedrogozva járjon ugyanígy, mint ennek az esetnek a szereplője?

  Nem ártana megfontolni néhány olyan fordulat használatát, mint:
  sajnálom, de nem értek egyet

  avagy

  én nem így gondolom

  ésatöbbi ésatöbbi.

  Mert arra, amit itt művel az “úri közönség”, na arra nincs bocsánat. Akinek nem inge, persze ne vegye magára.

 29. Ki kell vizsgálni mi vagy kik vezettek idáig, hogy 15 évesen eldobná az életét. Gyógyulást kivánok neki.

 30. Kedves “Dávid” és ” a sok energia ital”, köszönjük szépen ezeket az igen hasznos és empatikus hozzászólásokat, igen mély benyomást tettek rám, a tekintetben, hogy elmondhassam nektek; szívből kívánom mindkettőtök gyerekei tegyék meg ugyan ezt drog és energia italtól telítve, mindezt megspékelve egy kis maradandó sérüléssel, és remélem azon is így csámcsognak az ilyen retek faszok, mint ti és akkor én leszek az első, aki nektek szívből gratulál, és persze kárörvend!
  Mert ugye ti aztán ismertétek a gyereket meg a hátterét is meg mindent tudtok, amit csak lehet, hogy ilyen előítéletet és kárörvendést produkáltatok…..

 31. Nyilván nem a szaros intő miatt ugrott ki, hanem valamilyen igazságtalanság miatt.

  “Aki hülye” nevű kommentelőnek: Remélem a te gyereked hülye lesz és…

 32. Hogy lehet egy ilyen hír után még ócsárolni a fiút? Emberség az nulla. Kedves rosszindulatú hozzászólók, majd akkor tessék ilyen véleményeket írni, ha majd ti vagy valamilyen közeli hozzátartozótok olyan helyzetbe kerültök, ahonnan úgy érzitek nincs menekvés, csak a halál…és most lehet mondani, hogy velem ilyen sosem történne meg stb. Soha nem lehet tudni. Egy ismerősömet verték otthon, szivatták az iskolában, ráadásul még a tanulásban és a sportban sem voltak sikerei. Lehet, én sem cselekedtem volna másképp. Egy kamasz lelki világa törékeny és ugyan miből szerezzen bátorságot az élethez, ha mindenhonnan negatív visszajelzéseket kap?! Aki pedig csak rossz dolgokat tud mondani, mert azt hiszi, hogy ez olyan menő, inkább beszélje meg az esetet a hasonló agyi kapacitású haverjaival.

 33. A sok okoskodónak: “Kezdjük ott,hogy egy verekedésért nem szokás IGAZGATÓI intőket osztogatni,hanem megszokás beszélni a dolgokat.” -Honnan tudja/tudod, hogy miért kapott Igazgatóit és ennyire ismeri/ed a házirendjét az iskolának, hogy ezt egyértelműen ki tudja/tudod jelenteni. Honnan tudod/ja, történt e egyeztetés a megbeszélésre vagy tisztázásra?

  “Ha ezt egy tanár nem tudja az elég nagy probléma ,mert szegény gyereknek úgy látszik sok problémája van,amit fontos lenne kiküszöbölni .” – Ha olvasta/d a hírt, akkor abból némi logikával kikövetkeztethető, hogy egy 9. évfolyamos diákról van szó, tehát a pedagógusnak még vajmi kevés esélye volt jól megismerni az osztályát, mert talán még csak kb. 6 hét telt el.

  Úgy tudom,ez egy “rendes tisztességes és biztonságos” iskola. – és itt meg remélem, hogy nem cinikusan gondolta/d. Mert mi alapján ítél meg/ ítél el egy iskolát – talán ezt az intézményt látogatja?

  Elitiskola – tudja/tudod, mit is jelent a fogalom?

 34. Kíváncsi lennék a szülőkre… Bennem felmerül a kérdés vajon miért is tette? Tán félt hazamenni egy intővel? Bizony én vizsgálódnék a családban is.Nagyon remélem a gyámügy felé a kórház vagy az iskola megteszi ez ügyben a lépéseket. A fiatalembernek meg most nem arra van szüksége ,hogy ítélkezzünk felette hanem odafigyelésre mert az aki ilyet tesz nem gyáva ember mert hatalmas bátorságra volt szüksége a mérhetetlen kétségbe esés mellett,hogy ugorjon. Remélem holnaptól már pszihológus is foglalkozik vele. Mert ez a történés egy gyerekek közt bármikor előfordulható dologból fakadt ami elgondolkodtató,hogy fajulhatott idáig. Jobbulást a fiatalemberkének! Az iskoláról meg csakis pozitív a véleményem jók a pedagógusok és a diákok is betartják falakon belül a rájuk vonatkozó szabályokat…

 35. Dávid fiam hülye vagy! Ülj le! Egyes!

  Kár a fiúért. 15 évesen még nem élt semmit, és az igazi sallerok még csak most jönnek. Minden támogatást, szülőit, tanárait meg kell adni neki, hogy ebből kijöjjön.
  Szurkolok neki.
  Nekem sikerült.

 36. hihetetlen azért hogy a média hogy cuppog az ilyen falatokon.. van ismerősöm aki oda jár, ők sem tudnak szinte semmi konkrétat, de a médiában már 421412változat megjelent.. esetleg nem kérdezik meg a gyerektől?

  ami pedig hihetetlen, a diáknak fel kéne már fognia, hogy nem a kurva szüleiért tanul, és nem az ő elvárásuk miatt.. saját magáért…

 37. Kezdjük ott,hogy egy verekedésért nem szokás IGAZGATÓI intőket osztogatni,hanem megszokás beszélni a dolgokat.Ha ezt egy tanár nem tudja az elég nagy probléma ,mert szegény gyereknek úgy látszik sok problémája van,amit fontos lenne kiküszöbölni .Persze,tudjuk,hogy nem a tanárok dolga ezt el is végezni,de ha látják,hogy baj van szólni kellene,mert ha nem teszik az (szerintem) gerinctelenség.És ha már arról van szó,mindenki meg érdemel egy második esélyt! Tessék csak ezt a fejekbe vésni!
  Nem tudom miképp zajlottak a dolgok,de ha igazam van,remélem egy kis lelkiismeret furdalása van azoknak az embereknek akik könnyebb megoldás,ha egy papír munkával elintézik az egészet.Úgy tudom,ez egy “rendes tisztességes és biztonságos” iskola.

 38. Az Ég erősítse meg ennek a szegény fiúnak a lelkét!! Találjon maga körül olyan embereket, akikbe kapaszkodhat…, találjon újra életcélt és társakat … segítse a környezete őt sok-sok-sok szeretettel! A lelki sérülés ebben a korban nagyon komoly jel… Segítsétek!!

 39. Azt gondolom jobban oda kellene figyelni egymásra, nem pedig vádaskodni, kárörömmel, szitokkal fogadni ezt a szerencsétlen hírt. Nem tudom, hogy akit most a rosszindulat vagy a saját keserűsége szólaltat meg, az hogy viselné, ha saját gyerekével, testvérében, barátjával történne hasonló. Igenis oda kell figyelni egymásra és észre kell venni, ha valamelyik gyereket (és persze felnőttet is) valami bánt. Semmi rossz miatt nem lehet eldobni egy életet, ne adj Isten nyomorékan leélni azt!

 40. Hogy lehet egy ilyen hír után negatív dolgokat írni?
  Komolyan, sajnálom az a fiút , mert úgy érezte jobb a inkább meghal. Nem tudom miért kapta az intőt de tény és való hogy sok butaságon esünk keresztül amíg felnövünk. De azért ez igen szomorú hír volt…

 41. Az esetet megelőzte egy verekedés ahol a fiú kapott egy jókorát, majd még egy intőt is.
  A kamaszok lelkivilága törékeny. Vigyáznunk kell rájuk. Itt a drognak nem volt szerepe. Sajnálatos, hogy valakinek ez az első gondolata.

 42. Ha csak az igazgatói intő miatt ugrott volna ki, miért hagyott búcsú levelet. S még emellett vannak érdekes dolgok is. Mindezt csak az tudhatja aki ismeri. :/

 43. Egy intő miatt kockáztatta az életét? Jaj ez a gyerek… Remélem nagyon hamar meggyógyul és nem tesz ilyet többet. Sok butaságot csinálunk kamaszkorunkban. Jobbulást kívánok neki!

Comments are closed.