Az ipari parkok gáz- és áramellátásáról tárgyalt az önkormányzat és az E.ON regionális vezetése. Az egyeztetésen a lehetséges fejlesztési irányokat vették át, beleértve a zöldenergiával kapcsolatos beruházásokat.

A pécsi ipari parkok biztonságos energiaellátása kiemelt fontosságú. A Déli Ipari Park növekvő energiaigénye miatt a térségben az E.ON korábban már fejlesztette hálózatát és a kertvárosi transzformátorállomást, de az egyeztetések azóta is folyamatosak. Az önkormányzat és az áramszolgáltató a legutóbbi találkozóján arról volt szó, milyen további fejlesztésekre van igény a már említett Déli Ipari Parkban, a keleti ipari parkban, ahova új befektetők érkezését várja a város, valamint az Áper laktanya mint kialakításra váró ipari terület esetében.

– Az E.ON arra vonatkozóan is tett javaslatokat, milyen zöldenergia-beruházásokat lehet megvalósítani az érintett területeken, a cégek ugyanis ezeket a megoldásokat most kifejezetten keresik – hangsúlyozta Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere. – A megbeszélésen a város részéről tervezett fejlesztési irányokat is ismertettük.

Hirdetés