„Csak” a gól hiányzott

Nem túl színvonalas mérkőzésen 0-0-t játszott a PMFC hazai pályán az NB II.-ben feljutásra álló MTK ellen.

Az utóbbi két fordulóban úgy tűnt, hogy a PMFC kezd végre kilábalni a korbbi komoly hullámvölgyből, hiszen a Kazincbarcika, majd a Gyirmót ellen is sikerült pontot szerznie Weitner Ádám együttesének. Ezek után érkezett Pécsre hétfőn este a feljutásra hajtó MTK, amelynek igazán fontos lett volna a győzelem, a három ponttal ugyanis matematikailag is bebiztosíthatta volna második helyét a tabellán.

Az első félidőt elnézve azonban nehéz lett volna megmondani, hogy melyik csapat is törekszik épp az élvonalba jutni. A színvonal nem verdeste a plafont, az iram sem volt követhetetlen, és bizony helyzetekben sem bővelkedett az első 45 perc. Az a pécsiek számára az azért nem volt rossz hír, hogy sokkal inkább a PMFC irányította a játékot. A legnagyobb lehetőség is a hazaiak előtt adódott, Szabó éles lövését azonban ki tudta tolni Rácz. Ezzel együtt sem lehetett azt mondani, hogy igazán közel állt a gólhoz a Pécs – cserébe azonban legalább hátul jól zárt a retesz.

A 0-0-s félidei állás után a nagy kérdés leginkább az volt, melyik fél fog többet kockáztatni a második negyvenöt perc során. Nos, az erőteljesen érezhető volt, hogy az MTK semmiképpen sem akar kikapni, gyakorlatilag ugyanis egy az egyben átadta a kezdeményezés lehetőségét a Pécsnek. A hazaiak azonban nem igazán tudtak ezzel élni, mert bár a labdabirtoklásban már-már nyomasztó volt a hazaiak fölénye, helyzetet alig-alig tudtak kialakítani Geráék. A második félidő közepán azért Szabónak akadt egy nagy lehetősége, a bal felső felé tekert lövését azonban a vendégek kapusa óriási bravúrral tudta szögletre menteni.

A hajrához közeledve aztán Harsányi előtt adódott még egy helyzet, amit fölévágott, végül pedig azért izgulhattak a hazai szurkolók, hogy a hosszabbítás perceiben nehogy valahogy begyötörje a labdát a pécsi kapuba valamelyik fehér mezes játékos egy nagy kavarodás után, azonban Helesfay előbb Miknyóczki fejesét, majd Futács lövését is védte.

Maradt tehát a 0-0, ami egyáltalán nem rossz eredmény a PMFC-nek, igaz a látottak alapján ezt a meccset bizony könnyedén megnyerhette volna Weitner Ádám csapata.

PMFC–MTK 0-0
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 36. forduló. Pécs, 800 néző. V.: Káprály Mihály (Rózsa, Ring).
PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Majnovics – Terbe, Krausz, Kesztyűs – Bukovics (Kocsis B., 46.), Gera, Szabó M. (Harsányi, 80.). Vezetőedző: Weitner Ádám.
MTK: Rácz – Vadnai, Szépe, Bobál, Varju – Kata (Kocsis G. 84.), Thiam, Horváth A. – Spalek (Palincsár, 46.), Németh K. (Futács, 89.) , Kovács (Miknyóczki, 72.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés