Hoppál Péter felugrott a kamurollerre, de lehagyta az igazság gyorsvonata

Hoppál király

A fideszes országgyűlési képviselő (vagy ámokfutásra hajlamos digitális munkatársa) Facebook-oldalán megosztotta a japán Seiren keddi gyáravatójáról írt cikkünket. A cikkben Hoppál a kiemelt fotón, és egy másik képen is szerepel, valamint az utóbbihoz írt képaláírásban is megemlítjük az esemény résztvevői között.

Ehhez képest a cikkhez írt posztjában azt ragozza hosszan, nevetségesen arrogáns stílusban, hogy őt a lap KIRETUSÁLTA a rendezvényről.

Ez még nem is lenne szokatlan tőle, de bedob egy olyan állítást is, aminek finoman szólva semmi valóságalapja nincs. 

Ezt írja: “A 4,5 milliárdos kormánytámogatással megépült új pécsi japán gyár avatójáról így tudósít a balos önkormányzat bíróság által hazudozónak kimondott propaganda lapja, a pecsma.hu.”

Amióta én vagyok a Pécsma főszerkesztője, azaz 2020 januárja óta, egyetlen helyreigazítási vagy egyéb per sem indult sem a Pécsma (Pécsi Hírek), sem a lap újságírói, sem a lapot kiadó cég, azaz a Pécsi Kommunikációs Központ ellen. Ebből következően nem mondta ki bíróság, hogy a “pecsma.hu” “hazudozó”.

Hoppál Péter benézett valamit, esetleg rosszul tájékoztatták, vagy szimplán csak nem mond igazat.

Ez utóbbi nem lenne nagyon meglepő, hiszen a mai napig elérhető az a sajtóközlemény, amiben elismeri, hogy “tartalmi szempontból lényeges … tények és adatok elhagyásával, a való tényeket félreérthető színben feltüntetve” állított valamit nagy nyilvánosság előtt. A közlemény megjelentetésére nyilván bíróság, jogerős ítélet kötelezte a politikust. 

Tehát a Pécsma és Hoppál közül nem a Pécsma az, akit a bíróság valótlanság terjesztése miatt elmarasztalt.

Külön vicces, hogy a fideszes propaganda terjesztésében, és a NER iránti lojalitásban élen járó politikus a posztja alatt kommentben azon hörög, hogy a posztot öt óra alatt a 29 ezer követőjéből csak 57 látta. “Mitől félhet a facebook ‘algoritmus?’” – teszi fel a kissé paranoid költői kérdést az alkotó. Talán attól, hogy nincs elég valóságtartalma a posztnak. De ez csak egy tipp.

 

Hirdetés