Ismét a mecseki láthatatlanok nyomába eredhetünk

November 4-én teljesítménytúrán vehetünk részt a Mecsekben, mely ráadásul öt távon teljesíthető.

A túrával – mely a Baranya Túrázója 2023 mozgalom része – kapcsolatos részleteket a szervező Mecsekerdő Zrt. osztotta meg közösségi oldalán. Összesen öt távon lehet teljesíteni a nagy utat, 7, 16, 28, 56 és 100 kilométeres gyaloglásra vállalkozhatnak a résztvevők.

A lelkes kirándulókat emellett teával, üdítővel, csokoládéval, édességgel, gyümölccsel és egy kis zsíros kenyérrel is megvendégelik. A túra végén pedig minden jelentkező emléklapot, kitűzőt kap ajándékba.

További információ a túráról a pi-te.hu oldalon található, valamint a info@pi-te.hu e-mail-címen és a 06 30/993-8595-ös számon kérhető.

A mecseki láthatatlanok – akikről film és képregény is készült, emléküket pedig egy szobor is őrzi a Tettyén – az 1956-os forradalom egy fegyveres szabadságharcos csoportja volt, mely a forradalom leverése után még hetekig ellenállt a Mecsek hegyeiben rejtőzve. November 4-ére virradóra a mostani 6-os számú főúton bevonuló szovjet csapatok komolyabb ellenállás nélkül azonban elfoglalták Pécset. A hír hallatán született meg a jelszó: Fel a Mecsekre!

Idén november 4-én lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 67. évfordulója, amely Magyarországon nemzeti gyásznap. Ahogy minden évben, Pécsett is megemlékeznek majd a hősökről és áldozatokról.

Hirdetés