Le akart ugrani a tv-toronyból egy férfi

Október 1-én, vasárnap délután akart öngyilkos lenni egy középkorú férfi Pécsett a tv-toronyban. Az egyik szemtanú szerint vissza kellett rángatni őt a kilátó korlátjának túloldaláról.


Nem sokon múlt, hogy tragédiába torkolljon a vasárnap délután a pécsi tv-toronyban. Lapunk egyik olvasója – aki maga is szemtanúja volt az esetnek – mesélte el, hogy október 1-én délután, egy 45-50 év körüli férfi a torony kilátó teraszán átmászott a korláton, hogy a mélybe vesse magát. A szemtanú szerint néhány vendég, és az étterem dolgozói siettek oda, hogy megakadályozzák az öngyilkossági kísérletet. Szerencsére épp a közelben járt egy rendőri egység is, végül velük együtt sétált le a toronyból a férfi.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre azt közölte az eset kapcsán, hogy a rendőrség munkatársai épp a torony alatti buszfordulóban intézkedtek – feltehetően egy másik ügyben –, amikor egy nő rohant hozzájuk, hogy szóljon, valaki öngyilkos akar lenni. A rendőrök felsiettek a kilátó részre, ahol az ugrani készülő férfi már kihajolt a korláton. Végül a rendőröknek sikerült rábeszélniük, hogy ne ugorjon le, a zavartan viselkedő férfi végül lesétált a toronyból, hozzá mentőt hívtak, a kiérkező kocsi kórházba is szállította őt.

(Ha úgy érzi, válságba került az élete, és segítségre van szüksége, este 7 és reggel 7 között hívja a pécsi S.O.S. Élet Telefonszolgálat ingyenes zöld számát: 06-80-505390 (akár névtelenül is), vagy írjon nekik a https://www.sospecs.hu oldalon.)

Hirdetés