Svájci kábelgyár nyit üzemet Pécsett

Lapunk értesülései szerint egy svájci, elsősorban high-tech és autóipari kábeleket gyártó cég nyit új üzemet hamarosan Pécsett, a dolgozók toborzása már meg is kezdődött.

A tervek szerint ősszel nyithatja meg új pécsi üzemét egy svájci hátterű kábelgyártó cég, amely több magyar városban, Németországban és Kínában is működtet egységeket. Úgy tudjuk, a keleti ipari parkban nyílhat meg az új üzemcsarnok, a gyár kialakítása már meg is kezdődött, ősszel itt folyhat a termelés. Lapunk természetesen megkereste az érintett céget, de egyelőre nem kívántak nyilatkozni, nyár végére ígértek részletes tájékoztatást.

hirdetés

A pécsi dolgozók toborzása viszont elkezdődött, egy munkaerő-közvetítő cég hirdeti az állásokat, például itt és itt. Értesüléseink szerint első körben félszáz munkatársat keresnek, de tudva, hogy a többi magyarországi egységben több százan dolgoznak, van esély rá, hogy ez a szám a későbbiekben növekedhet. A gyárba különösebb szaktudásra sincs szükség, derül ki a tájékoztatóból.

A Viessmann is megkezdte a toborzást Pécsett

Ez a beruházás nem áll egyedül, hiszen csak az elmúlt hetekben több munkahelyteremtő fejlesztést jelentettek be Pécsett. Június elején egy német világcég, a Viessmann közölte, hogy Pécsre telepíti szolgáltatóközpontját, ahová első körben félszáz magasan képzett dolgozót keresnek, a toborzás már itt is folyik. Július elején pedig a Deutsche Telekom-csoporthoz tartozó ITSH bővítéséről számolt be Páva Zsolt polgármester és Christopher Wilson ügyvezető igazgató, itt jövő év végére mintegy 800-an dolgozhatnak majd.

Az ITSH komoly bővítést hajtott végre Pécsett

A beruházásokat megnézve jól látszik, hogy meglehetősen különböző álláslehetőségekről van szó: van, ahol magasan képzett munkatársakra van szükség, míg az ősszel nyíló gyárba elegendő a 8 általános és az alkalmasság. Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője többször is hangsúlyozta, az a cél, hogy a pécsi gazdaság több lábon álljon, így biztosítva munkalehetőséget a különböző képzettségű embereknek. A hírek szerint egyébként további pécsi beruházásokra is van esély a közeljövőben.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

hirdetés

Hirdetés