19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekPécs apraja-nagyja, figyelem! Vár a Balokány Majális!

Pécs apraja-nagyja, figyelem! Vár a Balokány Majális!

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara számos civil és szakmai szervezettel, valamint a város önkormányzatával együttműködve szervez majálist a Balokány-ligetben. A cél, hogy a régi hagyományokat ötvözve, május 1-én összművészeti tavaszünnep jöhessen létre, ahol egy helyen és időben jelenhet meg a „szokásos sör-virsli hangulat és az eklektikus művészeti kalandok” – írták az ötletgazdák.

Benke Norbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség baranyai képviselője és egyben a Vasas Szakszervezet régiós vezetője szervezőként vesz részt a helyi szereplőkre nagy hangsúlyt fektető projektben. Lapunknak elmondta, nagy örömére szolgál, hogy a több évig csak kisebb helyen – a Mandulásban – helyet kapó majális most egy nagyobb, ráadásul belvárosi területre költözhetett, ahol még több pécsi család, fiatal és idősebb lakó tud majd részt venni a programon.

– A munka ünnepe folyamatos átalakuláson ment keresztül bevezetése óta, mára leginkább az a célja a majálisnak Pécsett, hogy az itt dolgozó, adót fizető, fizetésüket helyben elköltő városlakók számára minőségi kikapcsolódást nyújtson. Az ingyenes családi programokkal, koncertekkel, művészeti kiállítással gyakorlatilag megköszönjük a pécsieknek az egész éves helytállásukat. Egyidejűleg kedvezünk gyerekeknek, középiskolásoknak, egyetemistáknak, de az idősebb korosztálynak is ezzel a hagyományteremtő céllal tervezett rendezvénnyel, bízunk benne, hogy mindenki talál az ízlésének megfelelő elfoglaltságot, a kitelepülőknek hála pedig nem lesz hiány megvásárolható portékákból, ételből-italból sem. Az sem utolsó szempont persze, hogy a Balokány-ligetet szeretnénk élettel megtölteni, összesen legalább ezer embert várunk május 1-én. Szép időt is mondanak aznapra, így bízom benne, hogy jól fog sikerülni a nap – fejtette ki Benke Norbert.

Kiket várnak a majálisra? 

Természetesen a kisgyermekes családok számára is programgazdag eseményt készítenek a szervezők, emellett a majális tószínpada a város számos ifjú tehetségének lehetőséget biztosít a nép- és popzenétől, a metálon keresztül a kísérleti elektronikáig. A koncertekkel párhuzamosan a Balokány-liget területén más események is várják az érdeklődőket, úgy mint pónizás, gyöngyfűzés, agyagozás, batikolás, állatsimogató, ugrálóvár, vagy éppen lufihajtogatás. A Művészeti Kar hallgatói által létrehozott public art és képzőművészeti alkotások, installációk teszik igazán színessé a palettát, este pedig vizuális észlelésünket tesztelhetjük egy igazán különleges műsort végignézve.

További részletek a programról itt és itt találhatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő