20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálPécset "ajánlják" a Buzzfeeden

Pécset „ajánlják” a Buzzfeeden

Néhány napja az egyik leglátogatottabb netes portálon még a magyar konyha remekeit dicsérték, most hazánk 17 legjobb helyét ajánlják az oldalon. Pécs ezen az előkelő harmadik helyen szerepel.

A Budai vár és a Hortobágy után rögtön Pécset ajánlja a szerző, Michael Lewis a Buzzfeed oldalán. A posztban a város értékei között a dzsámit, a város mediterrán éghajlatát, a rengeteg egyetemistát és a pörgő éjszakai életet emelte ki, igaz egy régi Széchenyi tér fotóval.

A szerző szerint mindezek együttese Pécset – ugyan nem méretei miatt, de – az ország második városává teszik.

Megjegyzi azt is, hogy a közelben található Villány, ahol az ország legjobb vörösborait ihatjuk.

Tavaly egyébként Pécs felkerült arra a 46 földrajzi helyet, országot, várost tartalmazó listára, amelyet mindenképpen látni kell 2013-ban a The New York Times szerint. Akkor a város nevezetességeit, kulturális, vallási adottságait, az EKF-et, valamint a Kodály Központot és a Zsolnay-negyedet említették meg a lapban.

A listán olyanok szerepeltek még, mint például Porto, Portugália második legnagyobb városa, Puerto Rico, Bangkok, a Waiheke-sziget Új-Zélandon, Írország vagy a mexikói Yucatán.

Leleplezés

A Made in Pécs programmagazin lokálpatrióta blogosa lebuktatta a Nagy Összeesküvést: Nem is a Buzzfeed csak egy buzzfeed júzer ajánlja Pécset és az országot! Kioknyomozta  – egy kattintással – a lelkes blogger azt is, hogy a szerzőnek, Michael Lewisnak mindössze ez az egyetlen posztja van a lájkvadász oldalon.

Skandallum!

UPDATE – péntek 17:50

Nagyon megszívtuk – mi is!

Az egészet a 444 találta ki. Íme, itt lehet elolvasni.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő