13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaPénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén az egyiptomi keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára szerdán az MTI-vel.

A világimanapot országszerte gyülekezetekben tartják meg – mondta -, „együtt imádkozva azokért, akik, keresik az utat az Istenhez, az igazi éltető forráshoz”. Az idei imanap vezérgondolatát az ószövetségi Ézsaiás könyve alapján határozták meg: „már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok”.

Tájékoztatása szerint az ökumenikus világimanapot 1870 óta tartják meg világszerte, Magyarországon pedig pénteken 29-edszer szervezi meg a MEÖT ezt az eseményt.

A MEÖT főtitkára rámutatott: az imanap résztvevői az ökumenikus tanács által megjelentetett kiadványok segítségével készülhetnek fel, hangolódhatnak rá az eseményre, „és élhetik meg az imanapi liturgia tartalmának kiteljesedését”. A világimanapra való felkészülést segítő anyagok elérhetők és letölthetők a www.meot.hu honlapon.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő