Hirdetés

Megérkezett az első tíz jármű abból a harminc új kukásautóból, amely révén jóval több pécsi háztartást érnek el a szelektív hulladékgyűjtéssel. Mint a szerdai átadón kiderült, a tervek szerint nyár közepéig valamennyi új autó megérkezik.

Szerdán adták át Pécsett, a Biokom telephelyén azt a tíz új szemetesautót, amelyhez Pécs egy uniós pályázaton 1,5 milliárd forintos forrást nyert. Összesen 30 új jármű érkezik Pécsre, most az első „szállítmányt” vehette át a szolgáltató. Mint korábban már beszámoltunk róla, a 30 új járművel a régebbi kukásautókat tudják kiváltani. Jelenleg Pécs családi házas övezeteiben mintegy 17 ezer háztartásban tudnak szelektív hulladékgyűjtést végezni, az új járművekkel ez csaknem 24 ezerre emelkedhet, az új kukásautók ugyanis a szűkebb, mecsekoldali dűlőkben is tudnak majd fordulni, dolgozni. Ezzel szinte mindenhol feláll ez a rendszer, kivéve néhány rendkívül nehezen megközelíthető szőlőhegyi utat, ahol maradnak a gyűjtőszigetek.

Seres László és Páva Zsolt az új járművek érkezését igazoló iratok aláírásakor

A szerdai átadón Páva Zsolt, Pécs polgármestere hangsúlyozta, Pécsett komoly hulladékgazdálkodási program folyik több mint húsz éve, újabb és újabb fejlesztésekkel, a mostani is ilyen örömteli alkalom. Mint a polgármester kiemelte, a 30 új érkező kukásautó műszaki felépítményét egy pécsi cég készítette az alapjárművekre, ahogy fogalmazott, büszkék lehetünk rá, hogy nem csak a pécsi utakon futnak ezek a korszerű járművek, hanem pécsi gyártmányúak is.

A kisebb járművek a meredek, szűk utakra is eljutnak

Seres László, a közbeszerzésen nyertes Seres Kft. ügyvezetője elmondta, már a 2014-es pécsi kukásautó-beszerzésen is indultak, de ott még egy osztrák cég alvállalkozójaként, most azonban önállóan tudtak nyerni a nyílt eljárásban. Úgy fogalmazott, igyekeznek minél hamarabb leszállítani az összes új autót, terveik szerint nyár közepéig valamennyi használható lesz.

Szolgálatba állnak a vadonatúj járművek

Nemcsek Tibor a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. képviseletében kívánt sok sikert az új járművek használatához, Kiss Tibor, a Biokom ügyvezető igazgatója pedig azt hangsúlyozta, hosszú folyamat volt az új rendszerű tendereztetésben a beszerzés, de mostantól olyan területekre is el tudnak jutni a korszerű szelektív hulladékszállítási rendszerrel, ahová ez eddig nem volt lehetséges.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét