23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapInstagramPécsi kosarast választottak ki a női NBA draftján

Pécsi kosarast választottak ki a női NBA draftján

Juhász Dorka a második kör negyedik helyén kelt el a WNBA idei draftján, a szezont Minnesota Lynx csapatában kezdheti meg.

A pécsi születésű Juhász Dorka Pécsett is kezdett kosarazni.  Nagyon korán kiderült róla, hogy kivételes tehetséggel áldotta ameg a sors, hiszen már 16 éves korában bemutatkozhatott az NB I.-ben, és egészen addig a PEAC-ot erősítette, amíg ki nem ment tanulni az Egyesült Államokba 2018-ban. Ott aztán az egyetemi bajnokságban pallérozódott, a legutóbbi szezont a Connecticuti Egyetem együttesében töltötte, amellyel végül a bajnokság nyolcaddöntőjéig jutottak el.

Juhász teljesítményére azonban nem lehetett panasz, hiszen meccsenként 14,2 pontot és 9,9 lepattanót átlagolt, amellyel fel is hívta magára a figyelmet. Pár napja eldőlt, hogy ott is lesz a női NBA draftján, mostanra pedig az is kiderült, hogy a kiválasztó második körének negyedik helyén draftolta őt az egyik csapat. A négyszeres bajnok Minnesota Lynx választotta ki Juhászt, aki így harmadik magyarként került be a WNBA-be, Nagy Andrea és a Pécshez szintén ezer szállal kötődő Iványi Dalma után.

Fotó: instagram.com/dorkajuhasz_14

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő