Hirdetés

A választások eredményét értékelő polgármester szerint a pécsiek megerősítették, hogy az elmúlt évek munkáját érdemes folytatni, ugyanakkor az egyéni választókerületekben indult képviselőjelöltjeik kapcsán jobb eredményre számított.

Péterffy Attila fölényes győzelmet aratott a fideszes Csizmadia Péter felett a június 10-ei választásokon, ugyanakkor Fidesz a vártnál több egyéni körzetet nyert meg, ami azt jelenti, hogy a városvezető Pécs Jövője Frakciószövetség nem tudott többséget szerezni a közgyűlésben. A szavazatszámlálás után a polgármester a Slyven Rendezvényközpontban értékelte az eredményeket.  

– Egy hat jelöltből álló mezőnyben sikerült több mint 28 ezer szavazatot szereznem, ezzel a pécsiek annak az iránynak adtak zöld utat, amit eddig is képviseltünk. Azaz a szavazók többsége egy higgadt, zöld és klímasemlegességre törekvő, okos és Pécs talpra állítását célzó koalíciós munkát díjazott. Ez fontos megerősítés volt számunkra, hiszen 2019-ben egy sok pontból álló ígéretsorral álltunk a pécsiek elé, akik bizalmat szavaztak nekünk. Ezt az elmúlt években zajlott munkát ismerték ma el – mondta Péterffy Attila.

Ezt követően az egyéni választókerületekben indult képviselőjelöltjeik kapcsán hozzátette: jobb eredményre számítottak. Mint mondta, a körzetekben indult 6-7 jelölt szinte minden esetben nagy mennyiségű szavazatot vitt el és megjegyezte, hogy ha az olyan kisebb pártok, mint például a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nem indultak volna el, akkor nagy valószínűséggel az ő szavazóik is a Pécs Jövője Frakciószövetség jelöltjeire voksoltak volna.

Újságírói kérdésre a polgármester elmondta, hogy ha tudta volna, hogy az embereket ennyire meggyőzi a Fidesz kampányában sulykolt „háborús pszichózis”, akkor erre jobban felkészültek volna.

Péterffy Attila végezetül kiemelte, hogy a közgyűlés várható összetétele miatt (a Fidesz a vártnál több egyéni körzetet tudott megnyerni) a jövőben „más típusú” városvezetés várható, leginkább „ügyek mentén lépegetve, még nagyobb fókusszal fognak politizálni”. Október elsejéig a jelenlegi testület ülésezik, folytatják a megkezdett munkát – tette hozzá.  

A választási élő, szöveges tudósításunkat itt találják:

Hirdetés