Az Airbnb Budapest határain kívül is rengeteg izgalmas ajánlatot kínál, így a népszerű tóparti településeken is jobbnál jobb szállásokat lehet találni. Összeszedtük, hogy melyek azok a kategóriák, amiket feltétlenül ki kell próbálnod, ha a Balatonhoz utazol!

Panorámás présház

Ha Balaton, akkor bor, ha bor, akkor szőlőhegy, ha szőlőhegy, akkor présház! Az elmúlt években a balatoni présházakat tömegével vásárolták fel befektetési célból, így a lakáskezelés egyik legjövedelmezőbb formája, a rövidtávú lakáskiadás elérte a mesés dűlőket és hegyoldalakat is.

Legnagyobb örömünkre ma már rengeteg ilyen, lakás bérbeadás céljából felújított présházzal találkozhatunk a tó körül. A balatoni panoráma, a gyümölcsös borok és a szőlőhegy bájos kis utacskái mindenkit levesznek a lábáról, de főleg azoknak ajánljuk, akik szeretnének elvonulni a világ zajától.

Boutique szállás

Ha azt mondjuk, hogy rövidtávú lakáskiadás okosan, akkor rögtön ez az elbűvölő megoldás jut eszünkbe. A boutique (vagy butik) szállások tökéletesen ötvözik a luxust az intimitással, a belvárosi sikket a vidéki miliővel. A butik szállások mindig központi, jól megközelíthető helyen találhatóak, így a balatoni települések szívében tölthetjük el a nyaralást.

Az ilyen típusú szálláshelyek jóval kisebbek a szállodáknál, ezért sokkal személyesebbek.

A koncepció olyannyira a személyes kapcsolatokat helyezi a középpontba, hogy a legtöbb butik hotel egyedi ajánlatokat és különleges gasztronómiai élményt kínál vendégeinek, ami a borászatokban és kistermelőkben gazdag Balaton környékén nem utolsó szempont.

Zimmer Frei

A balatoni nyaraló kiadása nem újkeletű dolog: a turizmus és az idegenforgalom már az 1960-as években elkezdett felvirágozni a tónál. Rengeteg német ajkú nyaraló érkezett, akiknek a helyiek szobát vagy házrészt adtak bérbe. Ezeket a szálláshelyeket jelezték a mára ikonikussá vált, legtöbbször házilag készített Zimmer Frei táblák.

Bár ma már a világ minden pontjáról érkeznek látogatók a Balatonhoz, a Zimmer Frei (magyarul: szoba kiadó) sok helyen megmaradt. Aki szeretné átélni a Balaton retro életérzést, annak mindenképp érdemes ilyen szállást választani.

(x)

Hirdetés