Nem tudod, mit ajándékozz húsvétra? Eleged van a sok édességből? Húsvéti könyvajánlónkkal segítünk!

Hamarosan újból beköszönt a húsvéti ünnepi időszak, amely a keresztény hagyományok megőrzése mellett remek alkalom a családi összejövetelekre. Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kisebb korosztálynak egy izgalmakkal és felfedezésekkel teli időszak is, hiszen a tojáskeresés mellett rengeteg meglepetés várja őket. Hogy ez az ünnep ne csak az édességekről szóljon, figyelmetekbe ajánlunk pár könyvet, amelyek könnyen belopják magukat a gyerkőcök szívébe, ezáltal még tartalmasabb lehet a közös időtöltés.


Lita Judge: Kutyák – Legjobb barátaink története
Bolygónk összes állata közül a kutyák játsszák a legnagyobb szerepet mindennapjainkban, ehhez pedig hosszú és lenyűgöző utat tettek meg. A barlanglakó ősemberektől egészen a napjainkig ötvenezer év történetét átölelő Kutyák csodálatos képek és izgalmas információk révén mutatja be, hogyan találtak egymásra a kutyák és az emberek, és hogyan alakította át ez a találkozás mindkét fajt.
Az állatszerető gyermekek ebből a könyvből megtudhatják, hogy milyen sokféleképpen fonódik össze az emberek és a kutyák élete – és miért ők a legjobb barátaink.


Nyuszi kicsi szíve
Nyuszi sok mindent szeret, de egyvalamit mindennél jobban. Kövesd a bolyhos szívecskét, és megtudod, mi az! Ha megnyomod a szívet, még sípol is! Ugye, milyen édes?
A legkisebbeknek ajánljuk ezt a húsvéti könyvet, amely a taktilis érzékelést fejleszti a simogatható és sípolós oldalakkal, ezért ideális azoknak, akik még csak most ismerkednek a betűkkel és a mesékkel.


Galia Bernstein: Iza és Csili – avagy a nagy kutyakomédia
III. Kennelfalvi Csilivári Jácint családja sokszoros versenygyőztes. De amikor a kiskutya gazdit talál magának, egyikük sem érzi úgy, hogy díjak begyűjtésére születtek volna. Vajon hogyan szerepelnek majd az első bemutatójukon?
Az Iza és Csili egy kiskutya és gazdájának kalandos történetét írja le, akik, bár a versenyeken való díjakra hajtanak, sokkal értékesebb dolgokra lelnek, amikor a saját útjukra lépnek.Ha a klasszikus vonalat szereted, tökéletes választás a 100 magyar népmese válogatás Jankovics Marcell – a rajzfilmsorozatból megismert, és – mára ikonikussá vált illusztrációival. Ebben a különleges kiadásban a sorozat mindegyik, valaha megjelent meséje helyet kapott, ezzel gazdagítva, mélyítve a kicsik kulturális tudását.

Az Alexandra Kiadó 100 mesés könyvsorozata ráadásul a népmeséken túl rengeteg más témakört is felölel: várják olvasóikat az állatmesék, a Benedek Elek-mesék, Ezópusz történetei, Andersen klasszikusai, a Grimm-mesék és a Mátyás királyról szóló fabulák is.


Alex Suli: Képes lexikon és munkafüzetek
Jó móka a tavaszi szünet, de nem szabad megfeledkezni a gyakorlásról sem! Az Alex Suli kiadványaiban egy imádni való, szőrös kis idegenvezető, Alex, a szurikáta üdvözli és segíti a gyermekeket. Képes gyermeklexikonjaink gyönyörű, egyedi rajzok és gondosan összeállított szócikkek segítségével mutatják be az egyes témakörök legfontosabb elemeit a népi hagyományoktól kezdve egészen a modern technológiákig, megoldásokig. Hiánypótló, korszerű munkafüzeteink pedig az alsó tagozatos tantárgyak és témakörök feldolgozásában segítik a gyermekeket – és persze a szülőket és a pedagógusokat, akik számára állandó kihívást jelent a megfelelő minőségű, változatos és élvezetes feladványok megkeresése.

Ezek a folyamatosan frissülő kiadványok a mindenkori általános iskolai tantervvel párhuzamosan haladnak, tehát használhatók munkafüzetként az iskolákban vagy otthon.

Keresd a könyveket és még sok más ajándékötletet a www.moobius.hu oldalon
és a pécsi Alexandra Joy for Less könyvesboltban
(7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.)!

(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés