14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapAbszolút PécsQuadot kapott a pécsi tűzoltó-egyesület

Quadot kapott a pécsi tűzoltó-egyesület

A járművet a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület használhatja mentéseihez a Biokom NKft.-vel közösen, akiknek parkerdei munkálataikhoz jön majd jól a quad.

Tavaly augusztusban a patacsi hegyoldalban pusztított az utóbbi évtizedek egyik legsúlyosabb pécsi tűzesete, ahol 200 hivatásos és önkéntes tűzoltó küzdött a lángokkal és a terepviszonyokkal. Ekkor merült fel az, hogy egy quad mekkora segítséget jelenthet a katasztrófavédőknek, akik nehezen tudtak csak közlekedni az erdőben – közölte a városüzemeltetési vállalat.

A Biokom NKft. ennek érdekében vásárolt is egy ilyen járművet mintegy 3,6 millió forint értékben, melyet a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület számára ajánlottak fel, hogy közcélú adományként használhassák. A jármű közös használatban lesz, mivel a Biokom parkerdei munkatársainak is nagy segítséget jelent a jövőben.

A quadot április 14-én adták át a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület vezetőjének, Bodor Csabának. Az eseményen részt vett Péterffy Attila, Pécs polgármestere, Ágoston Andrea, a patacsi városrész önkormányzati képviselője, valamint Meixner Barna, a Biokom NKft. ügyvezető igazgatója.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő