Hirdetés

A városvezetés az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos ajánlattételi felhívást már elkészítette, a közbeszerzés elindításáról az április 18-ai közgyűlésen dönthetnek.

Ahogy arról a legutóbbi, március 21-ei közgyűlésen beszámoltunk, az önkormányzat infrastrukturális fejlesztéssel segítené a HARMAN új termelőüzemének kialakítását Üszögpusztánál. Mint ismert, ez az új üzem az Alexandra volt logisztikai központjának helyén jönne létre, mivel a HARMAN jelenlegi, Szilva utcai telephelyén a további terjeszkedést már nem tudják megoldani a bővülő autóipari és akusztikai üzletágak részére.

Az új üzemben 360 fő foglalkoztatását tervezik a Szilva utcai üzem részleges átköltözésével.

A cég kérése a városvezetés felé, hogy a beruházás megkönnyítése érdekében hosszabbítsák meg a jelenleg csak az L&D Kft. behajtójáig kiépített Üszögi-kiserdő utcát, továbbá alakítsanak ki egy 150 férőhelyes parkolót, egy járdát, valamint a buszközlekedést igazítsák és bővítsék az új üzem munkarendjéhez (a cég emellett egy új buszmegálló kiépítést is kérte az önkormányzattól).

Ruzsa Csaba gazdaságért felelős alpolgármester a legújabb fejlemények kapcsán lapunknak elmondta, hogy a HARMAN munkahelyteremtő szándékára való tekintettel az önkormányzat a fenti igényeknek eleget kíván tenni, ezért elindítják a kért infrastrukturális fejlesztések előkészítését.

Mindenekelőtt – folytatta – a projekthez kapcsolódó engedélyezési és kivitelezési terveket szükséges elkészíteni. A terveztetés költsége bruttó 25.400.000 forint (a fedezetéről a közgyűlés márciusban már döntött), ezért az önkormányzatnak el kell indítania egy nyílt közbeszerzési eljárást. A városvezetés az ajánlattételi felhívást már elkészítette, a közbeszerzés elindításáról az április 18-ai közgyűlésen dönthetnek – tette hozzá az alpolgármester.

Ruzsa Csaba végezetül felidézte: a HARMAN külföldi telephelyeket is vizsgált, de a városnak sikerült megegyezni velük, és örömteli hír, hogy a cég – akik az iparűzési adójukat tekintve tavaly a legnagyobb adózók voltak a városban – Pécsett képzeli el az új üzem megvalósítását, ahogy az is, hogy a jövőben 300 millió forint értékben vennének területeket a PVH-tól.

Hirdetés