29 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapKoncertSzuper őszi programokkal várja a pécsieket a Kodály Központ

Szuper őszi programokkal várja a pécsieket a Kodály Központ

A pécsi Kodály Központ ősszel újra felejthetetlen élményeket kínálhat a látogatóknak, ismert fellépők érkeznek, jön a Budapest Bár, Rúzsa Magdi és Dés László.

Bödőcs Tibor telt házas dupla estjével indul az ősz a Kodály Központban szeptember 2-án. A humorista a következő hónapban is visszatér, október 14-én is dupla estet ad.

Szeptember 3-án pedig több mint 10 sztár lép színpadra, ugyanis a Budapest Bár koncertjén a Farkas Róbert vezette zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Rutkai Bori, Freneczi György, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Tóth Vera és Péterfy Bori. A közönség a szeptember 3-ai koncerten belehallgathat a csapat legújabb, márciusban megjelent albumának dalaiba, amelynek témája a vágy és a szerelem.

Szeptember 11–12-én az érdeklődők betekinthetnek a színfalak mögé: az Idegenvezetők Világnapja alkalmából újra jelentkezik a Kodály Központ kulisszatitkai című program. A séta során az idegenvezető elmeséli a komplexum legizgalmasabb rejtélyeit és a résztvevők lemehetnek a zenekari árokba, utazhatnak a teherlifttel és a technikai erkélyről a terem soha nem látott páratlan látványában is gyönyörködhetnek.

Az idén 30 éves Budapest Klezmer Band a pécsi közönséggel is megünnepli a születésnapját: szeptember 14-én Szinetár Dóra vendégszereplésével kalauzolnak el a tradicionális zsidó zene világába.

Negyedszázada jelent meg Kern András első lemeze, rajta a legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumon kívül több lemez is fűződik a színművész nevéhez. Október 3-án ezekből hallhat válogatást a közönség Hernádi Judit és Heilig Gábor vendégszereplésével.

Október 4-én látható a Befutók – Fiatal tehetségek könnyűzenei koncertje, amelyen a Dzsászti Énekstúdió mentoráltjai mutatkoznak be.

Rúzsa Magdi márciusi, a koronavírus miatt elmaradt koncertjének új időpontja október 12. Ezen az estén a régi és új dalai teljesen új hangszerelésben szólalnak meg, igazi zenei csemegét nyújtva.

Koncz Zsuzsa igazi állócsillag a magyar popzene egén, dalai minden korban aktuálisan a mához szólnak – így lesz ez október 19-ei koncertjén is.

Október 23-án, a Rendhagyó Prímástalálkozó keretében a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene.

Az évad egyik legkülönlegesebb előadásának ígérkezik a Folkamenco – Rítus, ritmus, szenvedély, október 27-én. A Spanyolországból, Peruból és Lengyelországból érkező vendégművészek a flamenco ének, tánc és gitárzene legjavát hozzák el, míg a többszörösen díjazott magyar táncművészek előadásában a flamenco és a magyar néptánc fúziója látható.

Az őszi programok sorát november 9-án Dés László koncertje zárja, Szinetár Dóra vendégszereplésével.

A helyszín biztonságos látogatása érdekében új protokollt dolgozott ki a ZSÖK, amelynek részletei ide kattintva olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő