29 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiROADPOL: megérkeztek az eredmények, rengeteg volt a jogsértés

ROADPOL: megérkeztek az eredmények, rengeteg volt a jogsértés

Az elmúlt héten zajlott a szállítók ellenőrzése, mutatjuk az országos eredményeket. 

A május 8. és 14. között tartó közlekedésrendészeti  akció keretében Magyarország közútjain 4456 tehergépkocsit és 451 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök, és összesen 1609 alkalommal állapítottak meg jogsértést – közölte a Police.

Azonnali közlekedési korlátozást 15 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 109 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 163 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 117 alkalommal kellett intézkedni.

A teherautó-sofőrök ellenőrzése során négy esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 339 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt (biztonsági öv), 301 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

A buszok ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 11-szer, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 15 alkalommal kellett intézkedni. Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül 43 esetben nem használták a passzív biztonsági eszközt, illetve nyolcan túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő