Hirdetés

Piaci élelmiszer vásárlási utalvánnyal segíti a pécsi önkormányzat a szociálisan rászorulókat. Az igénylési időszak a hónap elején indult, és már több mint félezren éltek a lehetőséggel.

Újabb szociális támogatást vezettek be április elsejétől Pécsen, amely a háztartások legalapvetőbb szükségleteit figyelembe véve, célzottan élelmiszer vásárláshoz nyújt segítséget 20 ezer forintos piaci utalvány formájában.

Ahogy az önkormányzat lapunk érdeklődésére közölte, az igénylési időszak kezdete óta eltelt három ügyfélfogadási napon már több mint ötszázan érdeklődtek a támogatás iránt. A rászoruló családok egyébként május 15-ig kérhetik az utalványokat a Területi Szociális Központokban.

Támogatásra azok jogosultak, akiknek egyszemélyes háztartásában a havi jövedelme nem haladja meg a 142.500 forintot, többszemélyes háztartásában pedig egy főre a 114.000 forintot. Jogosultak továbbá az utalványra azok a háztartások, amelyek tagja 70. életévét betöltötte és egyszemélyes háztartásában a havi jövedelme nem haladja meg a 171.000 forintot, több személyes háztartás esetén pedig egy főre a 142.500 forintot.

A rendkívüli természetbeni támogatás egyszeri alkalommal kapható, egy háztartásból egy jogosultnak. A sorszámozott utalványokat, amelyeket 500 és 1000 forintos címletekben bocsátanak ki, a támogatásban részesülők a Területi Szociális Központokban vehetik át a hónap végétől, és november 30-ig használhatják fel a Pécsi Vásárcsarnokban, a Diána téri piacon, valamint a Hajnóczy utcai piacon a kijelölt elfogadóhelyeken.

Hirdetés