Ma lenne 60 éves Fűzy Ákos

A pécsi kosárlabdasport egykori kiválósága férfi és női vonalon is dolgoztt edzőként a városban, 10 évvel ezelőtt, egy targikus balesetben hunyt el.

A PVSK emlékezett meg honlapján Fűzy Ákosról, a korábbi kiváló kosárlabdaedzőről, aki ma lenne 60 esztendős.

Fűzy Ákos 1963. november 28-án Pécsett született. Játékosként az NB II-es Pécsi Postásban kezdte pályafutását, majd az élvonalbeli PVSK-ban kosarazott, de megfordult a Kaposvári Táncsics SE csapatában is – írja a pvsk.hu. Edzői pályafutása férfi vonalon indult, dolgozott a PVSK utánpótlás és felnőtt csapatainál, és a PVSK-Pécsvárad együttesénél is. A női szakágban először a pécsi egyetemi klubban, a PEAC-ban, majd a PVSK-ban az utánpótlás területén tette le a névjegyét, irányításával a csapat kétszeres Országos Ifjúsági Kupa győztes, valamint U20-as, illetve B csoportos bajnok is lett.

2008-ig Rátgéber László segítője volt a Mizo Pécsi VSK női csapatánál, amelyet aztán 2010-ig, két éven át már vezetőedzőként irányított, bajnokságot és kupát is nyert az ekkor már Mizo Pécs 2010 néven szereplő együttessel.

Ezt követően Győrbe szerződött, ahol 2012-ben szintén bajnokcsapatot csinált. Egy évvel később, 2013 szeptemberében a győri együttest szállító busz tragikus balesetet szenvedett, amely során a klubigazgató Tapodi Péter és Fűzy Ákos is életét vesztette.

Hirdetés